Τρίτη
23 Οκτωβρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2955RSS FEED
10 λάθη που γερνούν την επιδερμίδα σας
21/10/2017

Τα ξενύχτια, το εργασιακό στρες, τα βράδια που τα πίνετε με τους φίλους σας και η υπερκατανάλωση ζάχαρης, όλα αφήνουν τα ίχνη τους στο δέρμα μας. Έτσι, καταλήγουμε σε μια επιδερμίδα που κρεμάει, ξηρή επιδερμίδα στα μάτια και πολλές ρυτίδες. Τι θα πρέπει να αποφεύγετε για να προλάβετε τη γήρανση της επιδερμίδας;

1. Να περνάτε πολύ χρόνο στα social media.

Η πολλή ενασχόληση με τον υπολογιστή προκαλεί πόνο στον αυχένα, η ακατάπαυστη χρήση του έξυπνου κινητού σας μπορεί να γεράσει τον λαιμό και τη γραμμή του σαγονιού σας. Η αυξημένη ενεργοποίηση των μυών του λαιμού που χρειάζεται για να κοιτάτε στις ηλεκτρονικές σας συσκευές για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργεί ένταση στο σαγόνι. Και η βαρύτητα προκαλεί σακούλιασμα στο κάτω μέρος του προσώπου και του λαιμού.

2. Να πίνετε με καλαμάκι.

Το να χρησιμοποιείτε καλαμάκι θεωρείται καλύτερο για τα δόντια, αλλά το ρούφηγμα με το καλαμάκι μπορεί να δημιουργήσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα σας.

3. Να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας στο κρεβάτι.

Το μπλε φως από το τηλέφωνό σας εμποδίζει τον ύπνο σας και γερνά τα μάτια σας.

4. Να βλέπετε πολλή τηλεόραση.

Το φως που εκπέμπει η τηλεόραση, που είναι ορατό φως υψηλής ενέργειας, διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, ενεργοποιώντας το ένζυμο MMP-1, που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τη δομή που διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή και νεανική.

5. Να τρίβετε την επιδερμίδα σας.

Όταν εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα σας, κάντε το χρησιμοποιώντας ελαφρά χτυπηματάκια.

6. Να πίνετε πολύ.

Μία από τις πολλές αρνητικές συνέπειες του αλκοόλ είναι ότι αφυδατώνει την επιδερμίδα. Το υπερβολικό αλκοόλ είναι διουρητικό και προκαλεί αφυδάτωση. Όταν ο φραγμός της επιδερμίδας είναι στεγνός, η επιδερμίδα γίνεται ευαίσθητη και μπορεί να αρχίσει να ξεφλουδίζει.

7. Να μην κοιμάστε αρκετά.

H έλλειψη ύπνου κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει περισσότερο πρησμένη – και αυτό είναι κάτι που ούτε ένα μούσι, ούτε ένα γενναίο στρώμα μέικαπ μπορεί να καλύψει.

8. Να έχετε ρυθμισμένη πολύ ψηλά τη θέρμανσή σας.

Η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του νερού όταν πλένεστε αφυδατώνει την επιδερμίδα. Η αφυδάτωση της επιδερμίδας, αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσει σπασίματα και λεπτές ρυτίδες.

9. Να μην κοιμάστε στα κατάλληλα σκεπάσματα.

Θα ήταν ιδανικό να κοιμόσασταν σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, που είναι πιο απαλή για το δέρμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν κοιμάστε στο πλάι. Οι μαξιλαροθήκες που φτιάχνονται από συνθετικά υλικά μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μικρών πτυχώσεων στο σώμα σας, που προκαλούν πρόωρες ρυτίδες.

10. Να μην τρώτε υγιεινά ή να μην τρώτε αρκετά.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά, δεν ωφελούν την επιδερμίδα. Ωστόσο, ούτε η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων είναι καλή για το δέρμα σας. “Αυτοί που είναι 'πολύ απασχολημένοι' για να ακολουθήσουν μια πολύ υγιεινή διατροφή, βιώνουν μείωση του όγκου στο πρόσωπό τους.

Συνοψίζοντας, για να διατηρήσετε τη νεότητα της επιδερμίδας σας, σταματήστε να ασχολείστε με τα social media, μην πίνετε με το καλαμάκι, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας στο κρεβάτι, μην τρίβετε την επιδερμίδα σας, φροντίστε να κοιμάστε περισσότερο και να κρυώνετε, αγοράστε μεταξωτά σκεπάσματα και φροντίστε να τρώτε υγιεινά.

 

http://www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=44321:10-lathi-pou-gernoyn-tin-epidermida-sas&catid=26:omorfia&Itemid=139


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης