Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5058RSS FEED
Όποτε θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα, θυμούνται την Παιδεία
Γράφει ο
Γιάννης Πρεβενιός
Στην χώρα μας εδώ και χρόνια όποτε οι κυβερνήσεις βιώνουν την λαϊκή δυσαρέσκεια,  η Παιδεία επιλέγεται και παίζει σαν θέμα πρώτης γραμμής στην επικαιρότητα.

Μεγαλεπήβολα σχέδια για ριζικές αλλαγές, που περιέργως περιλαμβάνουν πάντα την υπόσχεση για πιο εύκολη πρόσβαση των μαθητών στα ανώτατα ιδρύματα!!!

αρεθήκαμε πλέον αυτή την κοροϊδία γιατί αν πραγματικά είχαν σκοπό και στόχο την αναβάθμιση της θα μπορούσαν εδώ και χρόνια με διακομματική συμφωνία να έχουν πάρει σοβαρές αποφάσεις οι οποίες θα ήταν υπεράνω των κομματικών κυβερνήσεων.

Δυστυχώς όμως η βασική τριάδα που αποτελεί τα θεμέλια μιας χώρας, δηλ. η Παιδεία, η Άμυνα και η Οικονομία ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Αντιθέτως είδαμε να γίνονται πεδία στα οποία τα μεγάλα συμφέροντα είχαν πάντα τον πρώτο λόγο.

Θέλοντας λοιπόν και τώρα οι κυβερνώντες να μας αποπροσανατολίσουν και να αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας επαναφέρουν για πολλοστή φορά το θέμα της Παιδείας το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αντέχει πλέον άλλους ερασιτεχνισμούς μια και τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Η ελπίδα μας για την συνέχεια της ύπαρξης μας πρέπει να περιλαμβάνει μια μεγάλη ανατροπή σε όλο της το οικοδόμημα με σκοπό σε λίγα χρόνια να φέρει μια άλλη γενιά που δεν θα έχει τα κουσούρια και τις αγκυλώσεις της δικής μας.

Κύριοι της κυβέρνησης αν θέλετε να αλλάξετε την επικαιρότητα πείτε μας ας πούμε ότι ...ο κ. Παπανδρέου, λόγω ιδιαιτέρων ικανοτήτων που εκτιμήθηκαν παγκοσμίως, θα προταθεί για Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε.

Εξάλλου κάτι ανάλογο μας είχατε πει την εποχή που η δημοτικότητα του τότε πρωθυπουργού κ. Σημίτη, έκανε βουτιά προς τα κάτω, δηλ. ότι θα προτεινόταν για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Μάλιστα θυμάμαι, σχεδόν μας είχατε πείσει και μια βραδιά που το συζητούσαμε με κάποιους φίλους ένας από την παρέα είπε την γνωστή σε όλους μας ατάκα ... “Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;”

prevejohn@yahoo.gr