Πέμπτη
5 Νοεμβρίου 2026
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5891RSS FEED
Η λύση μέσω ανοικτής επιστολής
Γράφει ο
Δημήτρης Τόμπρας

Αλέξη παιδί μου,

Ίσως να μην υπήρξε πιο ποικιλόμορφο κοινωνικό πρόβλημα στην μεταπολεμική  ιστορία από το μεταναστευτικό  που βιώνουμε αφού:

Το μέγεθος του είναι σίγουρα πολύ μεγάλο για τα γράδα μας σαν χώρα και δεν φαίνεται να  έχει τέρμα. Γιατί πλήθος μιλάμε; Για τα  5;/15/;55 εκ.; ή για τα 255εκ, που λέει η ΟΗΕ  ή τα 555 εκ. ;που θα έλεγε η Κασσάνδρα. Πόσο καιρό θα διαρκέσει το φαινόμενο; 1 μήνα;, 6μήνες;, 18 μήνες; ή 3-10 χρόνια που νομίζουν οι ειδικοί ή για πάντα που λέει έξαλλη η Κασσάνδρα.

Πόσο άραγε μας στοιχίζει η όλη ενασχόληση με τους μετανάστες; Πόσο στοιχίζει η φύλαξη, ή σίτιση, η περίθαλψη, η καθαριότητα; Οι φθορές που υφίσταται το κράτος; Πόσο στοιχίζουν οι χαμένες εργατοώρες, οι απασχολούμενες κλίνες στα προβληματικά  νοσοκομεία, η αποκατάσταση από την βεβήλωση των δημόσιων και διωτικών  χώρων που αυθαίρετα καταπατήθηκαν; Αχ Αλέξη, αν ήξερες να μετράς το κόστος θα έβλεπες τα εφικτά, και όχι σαν παιδί τα επιθυμητά και δεν θα ήσουν αριστερός.

Πόσο άραγε Αλέξη  θα διαρκέσει η ύποπτη οικονομική αυτάρκεια και η εγκράτεια των λαθροεισερχομένων; Πόσο άραγε απέχουν οι εκτεταμένες ληστείες και οι ομαδικοί βιασμοί; Πόσο ακόμη θα περιμένουμε να καταλάβουν ότι μας χρωστούν και δεν τους χρωστούμε; Πόσο καιρό ακόμα οι    λαθροεισερχόμενοι  θα μας γράφουνε, στα παλιά τους υποδήματα και  μαζί με τους μαϊμού αλληλέγγυους που υποκατέστησαν το κράτος ,θα μας εξυβρίζουν δήθεν διαμαρτυρόμενοι, ενώ  κρυφογελάνε  με τα χάλια μας κάνοντας ίσως κουμπαρά;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα μελλούμενα Αλέξη. Είναι ορατά και δεν  χρειαζόμαστε μάγο, μάντη ή καφετζού. Αυτοί οι «Μιμικοσύμβουλοι» μάλλον δεν θα ξανακυβερνήσουν, παρά το γεγονός ότι όλα τα κατακάθια του νοσηρού ΠΑΣΟΚ σήμερα ξανακυβερνούν μαζί σου. Οι προβλέψεις  των ιδεοληπτικών αρμοδίων  και  κυρίως του γραφικού πειραιώτικου ζεύγους ανωτάτων δήθεν ανθρωπιστών Θοδωρή και Τασίας, είναι της πλάκας. Θα έχουμε μαζικές εξεγέρσεις διαμαρτυρίας που συστηματικά και εγκληματικά  προετοιμάζουν τα ριγμένα ξαδελφάκια, οι 53+ και οι  πάσης φύσεως δήθεν αλληλέγγυοι αγύρτες. Θα ερεθιστεί η βαρβαρότητα αμφοτέρων των άκρων που θα αντιδράσουν ανεξέλεγκτα. Θα χυθεί αίμα άφθονο, δίκαιων και αδίκων, ανδρών και γυναικών, γερόντων και παίδων, ντόπιων και ξένων, και θα καταστραφούν πάμπολλες περιουσίες και καριέρες ένστολων, που θα πληρώσουν τελικά την νύφη. Δεν το λέει μόνο η Κασσάνδρα αλλά και η κοινή λογική και τα βλέπουμε στην τηλεόραση.   Τα επεισόδιά ήδη ξεκίνησαν, και μην νομίζεις ότι εύκολα σταματούν.

Το κακό είναι ότι για τους ανεγκέφαλους συντρόφους σου, δεν  ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι ανθρωπιστές είναι μισαλλόδοξοι   δογματικοί. Απλά  αυτοϊκανοποιούνται από την αδράνεια των δυνάμεων καταστολής και φύλαξης. Χρόνια   διεκδικούσαν  ευνουχισμένους ένστολους, τώρα το απολαμβάνουν.

Διαφορετικά, αντί να πούνε ψέματα ιδεοληπτικής συνέπειας, ότι δήθεν   κλείσανε την Αμυγδαλέζα, θα έπρεπε να σκηνοθετούσαν ένα «βίντεο-σκιάχτρο» με στρατιωτικά  καψόνια και αναγκαστική σκληρή εργασία των λαθρομεταναστών, έτσι ώστε να πήγαινε έντονα και καθαρά το μήνυμα στις πηγές  των μεταναστευτικών ροών, ότι στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι «παίξε -γέλασε», και ότι υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται. Νόμοι; Ποίοι νόμοι; Εσείς οι πατριώτες Συριζαίοι που κηρύσσατε την ανομία και ανυπακοή, με βάση την ύποπτη επιστημονικότατα Κατρούγκαλου.  Τέλος πάντων.

Εσύ Αλέξη και το απερίγραπτο τσούρμο σου, τους προσκαλέσατε όταν  διαλαλήσατε ότι στην ουσία είμαστε αριστερό  κράτος της πλέριας  δημοκρατικής  ανοχής, σαν τους γνωστούς οίκους, οπότε « το έμαθαν και πλακώσανε και οι απανταχού λαθραίοι». Είναι άραγε σύμπτωση ότι τα κράτη, οι οίκοι και τα ραδιόφωνα ανοχής έχουν σαν χαρακτηριστικό  κοινό  χρώμα το κόκκινο;   

Δεν μιλάμε φυσικά   για τους εκατοντάδες πνιγμούς που προκαλέσατε, άθελα σας βέβαια, με την απίστευτη ανεπάρκεια σας. Αν όμως οι πρώτοι κακομοίρηδες που έφθανα στα νησιά  κουρευόντουσαν και φοράγανε φόρμες για λόγους υγιεινής, χωρίζανε αποφασιστικά  και προσωρινά από τις οικογένειες τους και τους ανατίθετο αναγκαστική εργασία καθαρισμού δασών και ακτών ή κατασκευής οικισμών κοκ, τότε οι χιλιάδες ομοεθνείς τους θα είχαν φοβηθεί μήπως και υποστούν το ίδιο και φυσικά  θα είχαν σωθεί από  ασύστολη εκμετάλλευση των αλληλέγγυων διακινητών και τον πνιγμό.

Τώρα Αλέξη πρέπει επί τέλους να ξυπνήσεις από τον εφηβικό ύπνο με την  ονείρωξη που η απρόσμενη εκτόξευση σου προκάλεσε. Καις   το καλό χαρτί σου. Δεν είσαι Μεγαλέξανδρος. Πρέπει να κατάλαβες ότι ήσουν μια τυχαία ,πανάκριβη και για πολλούς μοιραία παρένθεση. Η βλακώδης λύσσα σου να αλλάξεις τον κόσμο κατέστρεψε πολλούς και στέρησε μέρες χαράς από όλους. Έλεος. Σκύλος χορτάτος με ανέπαφο το πιάτο δεν υπάρχει. Ούτε ομελέτα χωρίς σπασμένα αυγά γίνεται. Εσύ μας καταστρέφεις, έστω άθελά σου, συστηματικά και ανεπανόρθωτα.

Οφείλεις  τώρα να  σκεφτείς σαν άνδρας, σαν σώφρων ηγέτης και όχι σαν πεισματάρης, χαζοαγανακτισμένος, μαμμόθρεφτος, μαθητής, πρόεδρος 15μελούς. Ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή, Αλέξη. Αδιάφορο λοιπόν τι θα πουν οι άσχετοι και επικίνδυνοι 53+, οι πρώην σύντροφοι και η Ζωή. Σου χρωστούν την αναγνωρισημότητα από τους θυρωρούς,  εσύ δεν τους χρωστάς. Ούτως ή άλλως θα χάσεις στις εκλογές  και με το μονοψήφιο νούμερο λίγοι θα χαρούν.

Μία είναι η λύση. Η έντιμος ομολογία αδυναμίας και παραίτηση.

Φύγε  έξυπνα   από την κυβέρνηση πριν είναι για όλους αργά. Φύγε  υπερήφανα και αντρίκια και κυρίως υπεύθυνα και εποικοδομητικά. Ομολόγησε τις ψευδαισθήσεις σου κάτι που το έχεις ήδη κάνει στην πράξη δειλά.

Γίνε πιο γενναίος, και διόρθωσε  τις ζημιές που έκανες, αφού πήρες το τιμόνι χωρίς να ξέρεις να οδηγείς και λογικά τρακάρισες. Κάνε δήλωση ως έντιμος άνδρας. Μην ξευτελίζεσαι άλλο.

Τελείωνε επί τέλους με την αξιολόγηση. Δεν έμαθες τίποτα τόσο καιρό δήθεν διαπραγματεύσεων; Τα άλυτα προβλήματα μεγαλώνουν καθημερινώς. Όσο αργείς τόσο πιο επώδυνη γίνεται. Αυτή ίσως στο μέλλον θα λειτουργήσει ανακουφιστικά σαν την αγελάδα που προσέθεσε και μετά  απέσυρε ο χότζας από το μικρό δωμάτιο του κολίγα του.

Τα μνημόνια θα γλυκάνουν αν συμβιβαστούμε με τον πειθαρχημένο  και παραγωγικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων, απεμπολώντας οριστικά  τον ουτοπικό "πολυαριστερό" παράδεισο νωχέλειας  που έταζες σε αφελείς.

Καιρός είναι «κουλαντρίσεις» έστω για λίγο το κράτος και να κάνεις αυτό που μπορείς αλλά δεν θέλεις, ενώ  οι άλλοι θέλουν αλλά δεν μπορούν. Να επιβάλεις τώρα εσύ, πριν το επιχειρήσουν άλλοι βάρβαρα,  την πειθαρχεία και τάξη στην χώρα που σήμερα παραπατά σαν "μαστουρεμένη γραία πόρνη". Για το φλέγον πρόβλημα των μεταναστών η  συνταγή είναι Εγγλέζικη δημοφιλής και δοκιμασμένη. Απέκλεισε την ενσωμάτωση αλλά δώσε ελεγχόμενη αυτοδιοίκηση στους μετανάστες που θα παραμείνουν αναγκαστικά  στην χώρα.

Πρόσλαβε έξυπνα,  με ισχυρά κίνητρα και για 5-8 χρόνια  1000- 1500  εύρωστους και ξενόγλωσσους υγιείς νεαρούς μετανάστες αντιπροσωπευτικά από όλα τα κράτη προέλευση ως «αλλοδαποφρουρούς».

Οργάνωσέ τους -αν θέλεις αποτέλεσμα- σε   ένα επίσημο σώμα υπό την εποπτεία δικών μας αποστράτων, με σκοπό την σύννομη  αλλά αποφασιστική   διαχείριση του μεταναστευτικού σε  κλειστά  στρατόπεδα εργασίας. Πρότρεψε   τους υπόλοιπους μετανάστες να εργασθούν για να ζήσουν με  κεντρική  κατεύθυνση και έλεγχο και δώσε τους  τον ελληνικό μισθό με παρακράτηση του 50% ως υποχρεωτική αποταμίευση  τους την οποία θα μπορεί να εισπράττουν κατά την αναχώρηση  τους, μόνο στο  τράνζιτ του αεροδρομίου. Ισχυρότατο κίνητρο μελλοντικής τους παλινόστησης.  

Το κόστος είναι μικρότερο  από  το σώμα των κομματικών κηφήνων που ετοιμάζεις. Έτσι θα  πειθαρχήσεις φυσικά  με την αναγκαία και αναπόφευκτη στιβαρότητα  των λεγεωνάριων την μάζα των ομοεθνών τους  λαθρομεταναστών ή παραβατικών   χωρίς να ματώσει Ελληνικό χέρι. Θα είσαι καλά με  όλους, αφού για την όποια υπέρβαση καθήκοντος θα ευθύνονται ομοεθνείς των θυμάτων.

Είσαι Αλέξη σαράντα χρονών. Θα κατάλαβες ότι είσαι πολύ νέος για πρωθυπουργός αλλά σε καλή ηλικία για να ξεκινήσεις μία ίσως και  Ευρωπαϊκή πολιτική καριέρα αφού όμως προηγουμένως ανανήψεις και αποδεχθείς τους κανόνες, χωρίς τους οποίους τίποτα δεν γίνεται. Αρχικά ξεπέζεψε και μορφώσου, Είδες αν θες. πόσο γρήγορα έμαθες αγγλικά; Σπούδασε  λίγο  οικονομία, και πολύ ιστορία κατά προτίμηση  στην Αμερική.

Κάνε διαλέξεις, γράψε κανένα βιβλίο, κάνε επιχειρήσεις. Τον υπουργό κλόουν φωνάζουν και καλοπληρώνουν. Σκέψου τι θα γίνει με τον «θαλασσοδαρμένο» πρωθυπουργό της για  πρώτη φορά αριστερής Νατοϊκής κυβέρνησης.

Θα γίνεις πάμπλουτος και περιζήτητος Αλέξη αν λες αυστηρά μόνον την αλήθεια, (πράγμα  κομμάτι δύσκολο), και αν εναντιωθείς στις ιδεοληψίες και τα δόγματα.  Ο κόσμος συγχωρεί και συμπαθεί τους μετανοούντας και δίνει άλλη ευκαιρία. Έτσι δεν κέρδισες δημοψήφισμα και τον Βαγγέλη;        

Μετά από  δέκα χρόνια αυτοεξορίας, αυτοτιμωρίας, αυτογνωσίας θα γυρίσεις πανηγυρικά.  Μέχρι τότε, και μετά την τρέχουσα περιπέτεια, μάλλον   θα έχει ψηφισθεί στο Σύνταγμα κάποια  διάταξη που θα απαγορεύει την ψήφο σε πολίτες κάτω των 25 ετών και άνω των 85 ,την εκλογή βουλευτού κάτω των35 ετών, την ανάληψη  υπουργικού θώκου πριν τα 45  και την πρωθυπουργία πριν τα 55 χρόνια,  με παράλληλο προσδιορισμό των αναλογούντων προσόντων εμπειρίας, μόρφωσης και διάρκειας θητείας για κάθε περίπτωση. Τότε θα έχει αρχίσει η δημοκρατία να ξεχωρίζει από την οχλοκρατία και η αριστερά να αποτελεί ιστορικό αφήγημα, οπότε δεν θα κινδυνεύουμε  από κάποιον άλλον εύμορφο,  ονειροπαρμένο, κούφιο, θρασύ και τυχερό νεαρό.

Αλέξη παιδί μου, άιντε  μην διστάζεις. Προχώρα στην «υπερμαγκιά», την  οικειοθελή δηλαδή αγρανάπαυσή σου, πριν η κοινωνία και ιστορία την επιβάλει βίαια και  καταστροφικά για όλους μας.

Δεν αντέχουμε άλλο διχασμό και εμφύλιο. Θα γίνουμε χειρότερα από την Συρία.

Ο Έλληνας, το θύμα σου.