Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5058RSS FEED
Να θυμηθούμε το άρθρο 120 του Συντάγματος
Γράφει ο
Γιάννης Πρεβενιός
Όλη η Ελληνική κοινωνία εδώ και καιρό βιώνει ένα κράμα άγχους, φόβου και κυρίως μεγάλης αβεβαιότητας για το τι φέρνει το άμεσο αλλά και το πιο μακρινό μέλλον που υποτίθεται θα αφήσουμε στα παιδιά μας!

Τα ερεθίσματα και τα μέτωπα είναι πολλά και μας προκαλούν το λεγόμενο «Σοκ και Δέος» ενώ οι αντιδράσεις μας είναι σπασμωδικές χωρίς οργάνωση γιατί μπροστά μας ορθώνεται ένα τοίχος παραπληροφόρησης που δεν μας αφήνει, να δούμε, να ακούσουμε αλλά το κυριότερο να αξιολογήσουμε σωστά τα πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας!

Πολλές φορές αναρωτήθηκα πως σε άλλες δύσκολες πολιτικά εποχές που υπήρχαν αντικειμενικά περισσότερες δυσκολίες (λόγω μη πληροφόρησης και πιο μεγάλης βίας) κάποιοι έβρισκαν τον τρόπο και αντιδρούσαν αποτελεσματικά πραγματοποιώντας στο τέλος τους στόχους τους!

Το συμπέρασμά μου είναι ότι τελικά η παραπληροφόρηση είναι χειρότερη από την μη πληροφόρηση μια και στην μη πληροφόρηση οι λίγοι θα ενεργοποιηθούν και θα δράσουν σωστά για να πληροφορήσουν και να αφυπνίσουν σιγά σιγά τους πολλούς ενώ στην σκόπιμη και μεθοδευμένη παραπληροφόρηση οι πολλοί παθαίνουν σύγχυση και οι λίγοι φαντάζουν γραφικοί και... υπερβολικοί!

Πιστεύω ακράδαντα ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά και τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο κινούνται και δρουν υπό τις οδηγίες εξειδικευμένων ατόμων που τους καθοδηγούν σε «μεθοδευμένες» ενέργειες και πρακτικές οι οποίες προκαλούν σύγχυση και αφοπλισμό των αντανακλαστικών του κοινωνικού συνόλου!

Η κατάσταση πραγματικά είναι πολύ σοβαρή μια και το σημερινό πολιτικό «γίγνεσθαι» θυμίζει το τέλος μιας λαϊκής αγοράς όπου οι «μη έχοντες» προσπαθούν στα πεταμένα κάτω από τους πάγκους προϊόντα να βρουν τα λιγότερο σάπια  για να μπορέσουν να χορτάσουν την πείνα τους!

Φίλες/οι νομίζω ότι σώθηκαν πια επιλογές μας μια και όσοι βρίσκονται αυτή την στιγμή στο πολιτικό προσκήνιο είναι (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο) σάπιοι!... Αφού κάποιοι εξ αυτών οδήγησαν, άλλοι κάλυψαν και οι υπόλοιποι αδράνησαν σε αυτή την κατρακύλα την πατρίδα μας!

Δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν λύσεις οπότε θα πρέπει πλέον ο Ελληνικός λαός να ψάξει άλλους τρόπους διαφυγής από το αδιέξοδο. Ίσως διανύουμε την ύστατη ώρα και πρέπει άμεσα με παλλαϊκή συμμετοχή και δράση να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος και εν συνεχεία να προωθήσουμε ικανούς, άφθαρτους αλλά προπαντός τίμιους νέους ανθρώπους για να οδηγήσουν την χώρα στο μέλλον που της αξίζει!

prevejohn@yahoo.gr