Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5058RSS FEED
Σχολιάζοντας τους μπαρουφολόγους
Γράφει ο
Γιάννης Πρεβενιός
Διαβάζοντας το άρθρο της κ. Σοφίας Βούλτεψη “Πρώτοι σε δημοφιλία οι άχρηστοι και οι μπαρουφολόγοι” στην ηλεκτρονική εφημερίδα http://www.elzoni.gr/ μπήκα στο πειρασμό να γράψω κάποιες σκέψεις.

Τελικά κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται περίτρανα ότι εδώ και χρόνια η πρώτη εξουσία στην χώρα μας είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επηρεάζουν και κατευθύνουν την κοινή γνώμη κατά το δοκούν, παρουσιάζοντας ως άξιους και επαρκείς πολλούς ανίκανους και ανέντιμους Πολιτικάντηδες οι οποίοι παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή των τελευταίων χρόνων μας έφεραν στα χάλια που είμαστε.

Δυστυχώς έχουμε μπλέξει σε ένα γαϊτανάκι αλληλεξάρτησης και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι πολλών πολιτικών με τους μεγαλοεργολάβους προκειμένου να εξυπηρετήσουν οι μεν τα συμφέροντα των δε, εις βάρος της υποτιθέμενης δημοκρατίας του πολιτεύματος μας αλλά και του πλουραλισμού στο δικαίωμα μας, για ελεύθερη ενημέρωση.


Κ. Βούλτεψη γνωρίζοντας την δημοσιογραφική σας επάρκεια και ικανότητα είμαι σίγουρος ότι θέτετε εντέχνως το ερώτημα «Πώς οι ανίκανοι και οι μπαρουφολόγοι είναι πρώτοι σε δημοφιλία», χωρίς απάντηση από την πλευρά σας για να μας βάλετε στην διαδικασία σκέψεων γιατί αυτό ίσως μας ξυπνήσει και μας συνεφέρει από την προβατοποίηση που έχουμε υποστεί σαν κοινωνία αλλά το χειρότερο και σαν Πολίτες με κρίση και βούληση την οποία εκφράζουμε στις εκάστοτε εθνικές και μη εκλογές.

Φίλες/οι θυμηθείτε στις προεκλογικές περιόδους τους περιοδεύοντες «επώνυμους» υποψηφίους στα διάφορα πάνελ από τα οποία πολλές φορές αποχωρούν τις περισσότερες φορές εσπευσμένα για να συμμετέχουν «καπάκι» σε άλλο πάνελ.

Προσπαθήστε να φέρετε στο νου σας πότε και πόσες φορές είδατε βουλευτές της επαρχίας να συμμετέχουν σε αυτά, πέρα από τους γνωστούς!.... επαρκείς! …. και πολλά υποσχόμενους!!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως γίνεται οι παραθυράτοι «γνωστόφατσοι» υποψήφιοι να είναι αυτοί που στο τέλος αποτελούν τα εκάστοτε υπουργικά συμβούλια!!!! Γιατί άραγε; Είναι οι ικανότεροι όλων;
Όχι φυσικά δεν είναι οι ικανότεροι αλλά είναι οι του σιναφιού και ενδεχομένως πολλοί εξ αυτών θα συμμετέχουν (όταν θα αναλάβουν το κατάλληλο πόστο) στο αλισβερίσι με τα διαπλεκόμενα και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πατρόνων τους!!!

Εξ όλων αυτών και σαν νοήμονες άνθρωποι δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι υποτιθέμενη δημοφιλία των ανικάνων και μπαρουφολόγων είναι αποτέλεσμα χαλκευμένων δημοσκοπήσεων από το δημοσιογραφικο-πολιτικό τερατούργημα που εδώ και χρόνια λυμαίνεται και ασελγεί με τον πιο αναίσχυντο τρόπο πάνω στην ελληνική κοινωνία.


Αντιθέτως όλα αυτά τα χρόνια δε βλέπουμε τους βουλευτές που είναι εκτός κυκλώματος να τυγχάνουν δημοσιογραφικής προβολής αλλά να τους μαθαίνουμε εκ των υστέρων όταν τους παραιτούν επειδή τόλμησαν να εναντιωθούν στο δικαίωμα τους να εκφραστούν ελεύθερα και πέρα της κομματικής γραμμής.
prevejohn@yahoo.gr