Σαββατοκύριακo
18-19  Μαίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3163RSS FEED
…ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟΟ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ
Ο γνωστός εικαστικός και  επιμελητής  εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, εκθέτει έργα του στην Παγκόσμια Έκθεση Σχεδίου στην  Lima του Περού, στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών, με τίτλο «Project DΙΝ Α4», η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου 2011.

Συγκεκριμένα ο καλλιτέχνης αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση του διάσημου Ισπανού επιμελητή και εμπνευστή του project, Ernst Kraft, να συμμετέχει με έργα του σχεδιασμένα σε χαρτί διαστάσεων Α4, στην διεθνή έκθεση Σχεδίου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και πέρυσι στην Αργεντινή, διοργανωμένη από την πόλη Μalaga της Ισπανίας με τη συμμετοχή 250 καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.

Ο  Μιχαήλ Ρωμανός παρουσιάζει δυο σκιαγραφημένες αφαιρετικές ανθρώπινες φιγούρες με μελάνι και ασημί χρώμα, από την ενότητα έργων του, με τίτλο «Είδωλα».

Τα έργα των καλλιτεχνών παρουσιάζονται με έναν εντυπωσιακό τρόπο στις αίθουσες του εντυπωσιακού Πολιτιστικού Κέντρου της Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών της Lima, ενώ ήδη υπάρχουν στο διαδίκτυο στο ειδικά διαμορφωμένο site του project, όπου γίνεται η παρουσίαση όλων των καλλιτεχνών και του μοναδικού Έλληνα συμμετέχοντα καλλιτέχνη, Μιχαήλ Ρωμανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχαήλ Ρωμανός, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει με έργα του σε διοργανώσεις του εξωτερικού αφού τον περασμένο Ιούνιο συμμετείχε στην μεγάλη ομαδική έκθεση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος "John F. Kennedy Center of the Performing Arts" στην Ουάσινγκτον, επιμελούμενος την ελληνική συμμετοχή τριάντα νέων καλλιτεχνών, καθώς και στην Καλιφόρνια στη διεθνή έκθεση που διοργάνωσε το Μουσείο Kαλών Τεχνών της πόλης του Modesto, στην Santa Rosa της Αργεντινής και αλλού.

Και στη Μύκονο όμως, θα παρουσιάσει ένα καλοκαιρινό art event τέλη Αυγούστου, που θα ενταχθεί στο πλαίσιο των ονομαστών "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 2011" που διοργανώνει το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της πολυσυζητημένης εικαστικής έκθεσης που επιμελήθηκε στο Μουσείο Γουναρόπουλου στην Αθήνα, ο Μιχαήλ Ρωμανός ταξίδεψε μέχρι το νησί των ανέμων, για την προετοιμασία ενός εντυπωσιακού art event που θα συνδυάσει εικαστική έκθεση με fashion performance από τους καλλιτέχνες της πρωτοποριακής ομάδας που επιμελείται, "ROMANOS & FRIENDS", καθώς και από επιλεγμένους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. 

Στο πάρτι που θα ακολουθήσει, η πρόσκληση έχει τον τίτλο "ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ" και προστάζει απαραίτητο ενδυματολογικό αξεσουάρ το καπέλο, ενώ η "fashion police" (αστυνομία... μόδας)  δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε όσους δεν θα υπακούσουν στον ενδυματολογικό κώδικα που προστάζει το πρωτότυπο αυτό event, ακόμη κι αν έχουν προσωπική πρόσκληση!