Δευτέρα
5 Ιουνίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4642RSS FEED
ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ «ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ»ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ
07/06/2011
Εν μέσω όχι μόνο εχθρικών, αλλά και φίλιων πυρών κινείται η κυβέρνηση, καθώς την σκυτάλη από τους 16 βουλευτές που με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζήτησαν «ενημέρωση» για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, πήρε χθες ο κυβερνητικός βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

Με άρθρο του υπό τον εύγλωττο τίτλο ««Ελλάς Εγκλωβισμένων Ελλήνων Ευρωπαίων Εκβιαζόμενων Εκβιαστών», ο κ. Ανδρουλάκης καταλογίζει στον ηγετικό κυβερνητικό πυρήνα «επιδεικτική αλαζονεία», εξαιτίας της οποίας «αγνόησε τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης», ασκώντας παράλληλα κριτική και στην ηγεσία της ΝΔ, «της οποίας η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Όπως γράφει «αντί οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων να πάρουν από κοινού μια ύστατη καταλυτική πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας, συνεχίζουν τα γνωστά προσχηματικά και μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης των εξελίξεων αποκλειστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή υιοθετείτε άκριτα το εκάστοτε τσαπατσούλικο σχέδιο δίχως κανένα λόγο στην ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική ή στις συνθήκες της ασταθούς ισορροπίας εντός και κυρίως εκτός της χώρας χρεώνεστε κάθε «στραβή», με ή χωρίς εκλογές, που μπορεί να ενεργοποιήσει την αλυσιδωτή αντίδραση της χρεοκοπίας με καταστροφικές συνέπειες».

Χαρακτηρίζει παράλληλα μη βιώσιμο το σενάριο που «ίσως φαίνεται να έχει καταλήξει η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης "πρώτα ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ και μετά πολιτικές πρωτοβουλίες"», ενώ ζητεί την ανάληψη μίας «καταλυτικής πρωτοβουλίας» και την εξάλειψη των γελοίων, όπως υποστηρίζει, προσχημάτων του κ. Σαμαρά για πέντε μονάδες διαφορά στους φορολογικούς συντελεστές.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. χαρακτηρίζει εκβιαστικό το δίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», ενώ αντιδράσεις από όλα τα κόμματα υπήρξαν και λόγω του «διαφημιστικού» σποτ με το οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να προβάλει τις «επιτυχίες» της από το YouTube.