Τρίτη
18 Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5021RSS FEED
25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΝΔ: Εκδηλώσεις για την Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
22/11/2021

Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δραστηριοποιείται και πάλι ώστε να εκπέμψει το μήνυμα της υποχρέωσης όλων μας να διώξουμε τον φόβο από τις ψυχές των γυναικών και κοριτσιών και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά τους στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Σε 14 πόλεις της Ελλάδας, απογευματινή ώρα της 25ης Νοεμβρίου 2021, θα αφεθούν στον ορίζοντα με τη δύναμη της φλόγας πορτοκαλί χάρτινα φαναράκια. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και η απελευθέρωση των φαναριών αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία.

Οι πόλεις στις οποίες θα υλοποιηθεί η δράση είναι:

Αγρίνιο, ΄Αρτα, Βασιλικά Δήμου Θέρμης, Γρεβενά, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λιβαδειά, Αθήνα - Μοσχάτο, Ορεστιάδα και Ρόδος.

Για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις των πόλεων (πλην Αθήνας - Μοσχάτου), στις οποίες θα εφαρμοστούν όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την covid 19, παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας γραπτό μήνυμα στο mail: isotita@nd.gr, προκειμένου να σας πληροφορήσουμε για τον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο κάθε εκδήλωσης.