Δευτέρα
17 Δεκεμβρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3011RSS FEED
Να κατακάτσει ο κουρνιαχτός για να φανεί το αστέρι!...
Γράφει ο
Φάνης Ζουρόπουλος

Βλέπεις το γερμανικό πολιτικό σύστημα που παλεύει με «νύχια και με δόντια» να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας και σε πιάνει θλίψη. Ζώντας σε μια χώρα σε κατάσταση πολέμου, που κάθε ημέρα δεν ακούς παρά μόνο διχαστικές κουβέντες για «δωσίλογους» και «πατριώτες», για «τίμιους» και «διεφθαρμένους», για «φως» και «σκοτάδι», από αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν στην εξουσία, όσο το απαιτεί η «μαρξιστική τους παιδεία» με κάθε κόστος για την χώρα, ενώ από την άλλη πλευρά οι άλλοι περιμένουν με το ρολόι στο χέρι πότε θα πάρουν αυτοί την εξουσία, μην χάσουν καμιά ώρα από το να κάνουν τα ίδια που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού και την παρέδωσαν στους εθνολαϊκιστές λυπάσαι, αλλά και ...ζηλεύεις.

Από πουθενά δεν ακούς μια κουβέντα για τερματισμό των «εχθροπραξιών» και για όρους συναίνεσης, ώστε να περάσουμε από την φάση του πρωτόγονου διπολισμού στην φάση του μη πολωμένου και συνεργατικού πολυκομματισμού.

Αυτό που κάνουν οι Γερμανοί και που τελικά θα μας σώσει… Και αν ξεπετάγεται μια τέτοια σωστή κουβέντα, πνίγεται στην κυριολεξία μέσα στην λάσπη και τον κουρνιαχτό, της βωμολοχίας, της αναίδειας, της πολιτικής αλητείας ,του τραμπουκισμού και της «τζάμπα μαγκιάς»...

Αν δεν ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ όλοι μαζί «να κατακάτσει ο κουρνιαχτός και να φανεί το αστέρι», που έλεγε και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, [στην προκειμένη περίπτωση το αστέρι της συνεννόησης και της Εθνικής συναίνεσης], είναι σίγουρο ότι μας περιμένουν πολλές ακόμα συμφορές. Και εμάς και τις επόμενες γενιές... Είναι τόσο τραγικό να συνεννοηθούμε σαν λαός, σαν έθνος, σαν άνθρωποι, σαν πολιτικές οντότητες, για να σώσουμε την χώρα και να σωθούμε και εμείς;... Έως πότε θα ζούμε με την οσμή του αίματος, του διχασμού και του εμφυλιακού μίσους;... Άλλωστε είναι εξακριβωμένο ότι οι Έλληνες όταν ενώνονται μεγαλουργούν!..

 

-Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Τ. Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.

 

http://www.tovimatisaigialeias.gr/1812-na-katakatsei-o-kourniax