Παρασκευή
24 Σεπτεμβρίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4023RSS FEED
Πάσχα Ελλήνων στο κυνήγι του σταυρού!Γιορτές Αγάπης με μετωπικές πολιτικές συγκρούσεις
18/04/2014

Πάσχα στους ρυθμούς των εκλογών το φετινό, με χιλιάδες υποψήφιους ανά την χώρα να δίνουν τη μάχη του σταυρού, τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης και αυτές τις ημέρες της Αγάπης, χωρίς να αποφεύγονται οι προσωπικές επιθέσεις και οι μετωπικές συγκρούσεις, καθώς αυτές οι εκλογές θα είναι καθοριστικές όχι μόνο ως προς την πρωτιά, αλλά και όσον αφορά στην επιβίωση πολιτικών σχηματισμών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους βουλευτές, τα στελέχη και τους υποψηφίους προετοιμάζονται για περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, καθώς η «γραμμή» που έχει δοθεί είναι να εξηγηθεί στον λαό τι σημαίνει η έξοδος στις αγορές και το πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να αμβλυνθούν οι δυσαρέσκειες και να υπάρξει κλίμα ελπίδας ενόψει ανάκαμψης.

Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της επιβίωσης μέσα στην «Ελιά», προσπαθώντας να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις όσον αφορά στις ευρωεκλογές, ενώ δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα στον τομέα της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, αφού διατηρεί ακόμη στελέχη που μπορούν να κερδίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την μάχη για την πρωτιά, αλλά η σύγχυση που έχει προκληθεί εξαιτίας των  νέων εσωκομματικών διαφωνιών για το θέμα του ευρώ προκαλεί αρκετή αμηχανία στην ηγεσία του και φόβους ότι ο νέος κύκλος εσωστρέφειας θα βλάψει την παρουσία του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Τα μικρότερα κόμματα (ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ) δίνουν κυριολεκτικά μάχη επιβίωσης και η επόμενη ημέρα θα εξαρτηθεί απόλυτα από το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ το ΚΚΕ ελπίζει να αποκομίσει οφέλη από την αποδόμηση του «αντιμνημονιακού μετώπου».

Εξελίξεις αναμένονται μετά το Πάσχα και όσον αφορά στη «Χρυσή Αυγή», αφού αναμένεται επιτάχυνση της διαδικασίας άρσης ασυλιών των βουλευτών της και οι δικαστικές εξελίξεις βρίσκονται επί θύραις.

Την ίδια ώρα, μια εξαιρετικά μοναχική μάχη δίνουν οι υποψήφιοι των ευρωψηφοδελτίων, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού συρρικνώνει τις έδρες για τα κόμματα.

Παρά τις εορτές του Πάσχα, οι υποψήφιοι συνωστίζονται ήδη στα τηλεοπτικά πάνελς, ενώ οργανώνουν και «εκστρατείες» στην ύπαιθρο, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε έναν πραγματικά άνισο αγώνα.

Με τους Έλληνες να αναζητούν λίγες μέρες ξεκούρασης και χαράς στην επαρχία και τον καιρό σύμμαχο την ημέρα της Λαμπρής, η μάχη του σταυρού ξεκινά… πάνω από τον οβελία και θα βρεθεί στο ζενίθ από την Τρίτη του Πάσχα, οπότε και θα απομένει μόλις ένας μήνα ως τις ευρωεκλογές.