Δευτέρα
5 Οκτωβρίου 2026
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5860RSS FEED
Όλη η προσοχή στη ΔΕΘΣε τεντωμένο σκοινί το πολιτικό σκηνικό
06/09/2018

Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το κλίμα των τελευταίων ημερών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, καθώς το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ΔΕΘ είναι πλέον σαφές ότι έχει άρωμα... εκλογών, καθώς τα επιτελεία των κομμάτων, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ακονίζουν τα μαχαίρια τους, με την κόντρα να φτάνει σε ακραίο επίπεδο.

Έτσι, δημόσια έκκληση προς την κυβέρνηση αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους για να δοθεί τέλος στην ακατάσχετη παροχολογία ενόψει ΔΕΘ απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε αυτή την πρακτική, προειδοποιώντας ότι μια ακατάσχετη παροχολογία θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα, ενώ τόνισε την ανάγκη επενδυτικής επανάστασης στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εύλογα ερωτηματικά» προς την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η οποία, ως συνήθως, τηρεί σιγή ιχθύος», σχολιάζοντας δημοσιεύματα αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα δάνειά της στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς για μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε συνάψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη συγκεκριμένη τράπεζα. Σημειώνεται δε, πως το συνολικό πόσο που οφείλει η ΝΔ στις τράπεζες υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ».