Τρίτη
29 Σεπτεμβρίου 2026
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5854RSS FEED
ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΦ. Γεννηματά: Όχι στην αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας
18/02/2019

Την αντίθεση του Κινήματος Αλλαγής «στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, για κομματική εκμετάλλευση» εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής στη συνάντηση «επιβεβαιώθηκε η διαφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών και την δήθεν αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως «δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με το Σύνταγμα» για τις σχέσεις Ελλάδας – Οικουμενικού Πατριαρχείου και διαβεβαιώνει πως «θα προστατεύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απλών κληρικών από την τυχοδιωκτική μεταχείριση που προετοιμάζει η κυβέρνηση».