Σαββατοκύριακo
8-9  Αύγουστος 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3611RSS FEED
Γραφικοί και Ανορθόγραφοι
Γράφει ο
Νίκος Γιαννιός

Φεύγοντας από την Γαλλία για να πάω στο Στρασβούργο και ταξιδεύοντας στην θρυλική για την επικινδυνότητα και την ταλαιπωρία που εξασφάλιζε  Εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ανάμεσα στην Μυτιλήνη και την Λέσβο κάνοντας στροφή 360 μοιρών, αποφύγαμε τους τυμβοθήρες, αναθερμάναμε τους ακατάληπτους δεσμούς με την Ευρώπη ώσπου έφτασε η ώρα να θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας επειδή ακριβώς εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε γιατί είμαστε διάτρητοι.

Μερικά από τα μαργαριτάρια του αρχηγού που ηγείται μιας ομάδας περιθωριακών που εκστομίζει παρόμοια αριστουργήματα. Κάποιας δεν της διέσχισαν το μυαλό κάποιες ιδέες υποθέτω. Η άλλη είχε μια συνάντηση με τον Διευθύνων Σύμβουλο και ζητά να επανανομοδοτήσουμε κάποιο θέμα. Κάποιος δεν μπορεί να ακούει φακ νιουζ και ένας άλλος κάνει κόπι-πάστε, για να αντιγράψει κάτι.

Θέλω όμως να σταθώ με ιδιαίτερη έμφαση σε δύο γλωσσικά-ιστορικά λάθη διότι τα θεωρώ κρίσιμα. Το πρώτο είναι ότι με την συμφωνία των Πρεσπών επέτρεψαν σε ένα λαό με συγκεκριμένη καταγωγή και ιστορία να αυτοπροσδιορισθεί με μια λέξη Ελληνική της οποίας η δημιουργία και χρήση από το γένος των Ελλήνων χάνεται στα βάθη του χρόνου. Η λέξη Μακεδών είναι νεώτερη απόδοση της λέξης Μακεδνός με την οποία αρχικά ονομάτιζαν τον κύριο μιας αγροτικής έκτασης (Μακός-Δανός) και κατά συνέπεια και τον αρχηγό της φαμίλιας στην δε συνέχεια όλους εκείνους που αποτελούσαν μέρος της φυλής. Με αυτόν τον τρόπο οι Αργείοι του βορά ταυτίζονται με τους Σλάβους του νότου, με τρόπο ανιστόρητο, γελοίο και επικίνδυνο. 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην βλακώδη και επαναλαμβανόμενη δήλωση ότι το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο. Αυτό βγάζει μάτι αφού από τους μυθικούς χρόνους η θαλάσσια αυτή περιοχή από την Μακεδονία μέχρι την Αίγυπτο ονομάζεται Αιγαίο. Τρανή απόδειξη του γεγονότος η ίδια η λέξη Αίγυπτος με την οποία προσδιορίζεται η χώρα η οποία κείται υπτίως του Αιγαίου, στην Ελληνική γλώσσα φυσικά. Η αμφισβήτηση αυτή ταυτίζεται με την Τουρκική αμφισβήτηση του δικαιώματος των νήσων στην περιβάλλουσα αυτά υφαλοκρηπίδα. Το λάθος βρίσκεται στις λέξεις. Το θέμα δεν είναι αν το Καστελόριζο έχει δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα επειδή είναι νησί. Το θέμα είναι ότι το Καστελόριζο είναι Ελληνικό έδαφος και εφόσον έχει επαφή με την θάλασσα έχει δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα η οποία αποτελεί επέκταση της ξηράς όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλο παράκτιο μέρος της Πατρίδας μας. 

Αγράμματοι, ανιστόρητοι, αγεωγράφητοι και γενικά ανορθόγραφοι σε όλα, είναι μεν γραφικοί αλλά είναι και επικίνδυνοι. Δηλώνουν ξερόλες και προοδευτικοί και δεν ζητούν μόνο να έχουν βαρύνουσα άποψη αλλά επιμένουν να θεωρούν απαραίτητο να επιβάλλουν την δική τους άποψη επί παντός θέματος στους άλλους και με κάθε μέσο και τρόπο. Ο Φασισμός επιχειρεί ξανά στον νότο της Ευρώπης, με το ίδιο χυδαίο πρόσωπο του παρελθόντος.