Παρασκευή
1 Δεκεμβρίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4821RSS FEED
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΆρση βίζας μέσω… ΑΕΚ
05/04/2011
Να επιστρέψει στην Τουρκία κάλεσε την ΑΕΚ ο πρόεδρος της τουρκικής
Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου
Ειδικού Συνεργάτη


Να επιστρέψει στην Τουρκία κάλεσε την ΑΕΚ ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Μαχμούτ Όζγκενερ, όχι χωρίς κρυφές σκέψεις.

Όπως είπε, η κιτρινόμαυρη ομάδα, που ιδρύθηκε στην Πόλη το 1924, πρέπει να έρθει να παίξει στο Πρωτάθλημα Τουρκίας , όπου ανήκει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Πιλάβιος  κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα, καθώς δεν φάνηκε να αποκρυπτογραφεί το μήνυμα αυτής της νέας επίθεσης φιλίας, με αποτέλεσμα να δηλώσει ότι η συμμετοχή της ΑΕΚ θα συμβάλει στη διεύρυνση της φιλίας των δυο λαών. Το μόνο πρόβλημα κατά την άποψη του θα είναι η μετάβαση των χιλιάδων φιλάθλων της ΑΕΚ στους αγώνες της ομάδας τους.

Αλλά και γι’ αυτό έχει λύση ο κ. Νταβούτογλου που, όταν ενημερώθηκε για το  θέμα, έσπευσε να το βάλει στην πραγματική του διάσταση: «Ήδη θέλουμε την άρση της βίζας με την Ελλάδα και αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία. Πρόκειται για μια κίνηση που έγινε με ώριμη σκέψη. Οι Έλληνες φίλαθλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι  στα γήπεδα μας».

Είναι σαφές ότι με πρόσχημα και με όχημα τις αθλητικές ανταλλαγές, η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να  πειστεί η Αθήνα να προχωρήσει στην άρση της βίζας.