Σαββατοκύριακo
30-31  Μαίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3541RSS FEED
Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεσηΚόντρα για όλα με επίκεντρο τα Εργασιακά
14/05/2019

Στην κλιμάκωση της μεταξύ τους αντιπαράθεσης προχωρούν για ακόμη μία ημέρα Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι δύο αρχηγοί τους κάνουν γνωστές τις κινήσεις στις οποίες θα προβούν σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές δίνουν τον ρυθμό, κάθε ημέρα και με πιο έντονο τρόπο.

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε "13η σύνταξη" ένα προεκλογικό επίδομα, έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου (!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας "Παπαστράτος" και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, απαντώτας στα σχόλια του Μαξίμου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους, που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους» σημειώνει η Πειραιώς.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

«Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη "ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα". Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ, αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., η κυβέρνηση επισημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης), τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.