Σαββατοκύριακo
13-14  Ιούλιος 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5046RSS FEED
Πώς θα Κόψετε Θερμίδες από την Καθημερινή σας Διατροφή
18/10/2021

Αν χρειάζεται να κόψετε κάποιες θερμίδες από την καθημερινή σας διατροφή προκειμένου να χάσετε βάρος αλλά δεν ξέρετε από πού, παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις ώστε να πετύχετε τον στόχο σας εύκολα χωρίς να στερηθείτε πολλά.

Οι θερμίδες είναι το καύσιμο του οργανισμού σας και σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει ποτέ να μειώνονται δραστικά.

Είναι προτιμότερο λοιπόν να κόψετε εκατό με διακόσιες θερμίδες την ημέρα παρά να καταφύγετε σε εξαντλητικές δίαιτες που θα σας δυσκολέψουν και θα έχουν και αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία σας.

Καφές και θερμίδεςΤαυτόχρονα δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της διατροφής, στο μέγεθος των μερίδων σας, στη συνειδητή επιλογή των γευμάτων σας και στην αύξηση της φυσικής σας δραστηριότητας, θα φτάσετε στον στόχο σας χωρίς να το καταλάβετε.

Βάλτε στο μικροσκόπιο ό,τι καταναλώνετε καθημερινά και δοκιμάστε να κόψετε κάτι από τα παρακάτω.

Σάντουιτς
Η κούραση της καθημερινότητας μπορεί πολλές φορές να σας στερεί τη διάθεση για μαγείρεμα με αποτέλεσμα να βολεύεστε με πρόχειρες λύσεις, όπως ένα σάντουιτς απέξω.

Ακόμα κι έτσι όμως, μπορείτε να γλυτώσετε αρκετές θερμίδες αφαιρώντας την πάνω φέτα του ψωμιού από το σάντουιτς σας.

Δώστε μεγαλύτερη σημασία στο περιεχόμενό του που θα είναι ουσιαστικά αυτό που θα σας χορτάσει.

Καφές
Ο καφές αποτελεί αγαπημένη συνήθεια και δύσκολα τον εγκαταλείπουν οι περισσότεροι από εμάς λόγω της τόνωσης που προσφέρει.

Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στη ζάχαρη που τον συνοδεύει και το γάλα.

Κάθε κουταλιά λευκής ή μαύρης ζάχαρης δίνει περίπου 80 θερμίδες.

Αν υπολογίσετε και το γάλα ανάλογα με τα λιπαρά που περιέχει, ο καφές σας μπορεί να περιέχει πάνω από εκατό θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Αν πολλαπλασιάσετε αυτόν τον αριθμό επί τους καφέδες που πίνετε κάθε μέρα, θα διαπιστώσετε πόσες παραπάνω θερμίδες παίρνετε.

Γλιτώστε λοιπόν τουλάχιστον ογδόντα θερμίδες ξεκινώντας να πίνετε σταδιακά τον καφέ σας σκέτο.

Σάλτσες
Ακόμα κι αν το κυρίως γεύμα σας είναι μια σαλάτα, καλό είναι να γνωρίζετε πως κάθε κουταλιά της σούπας από μια έτοιμη σάλτσα έχει στην καλύτερη περίπτωση 120 θερμίδες.

Αντικαταστήστε όλες τις σος με ξύδι ή μηλόξυδο, λάδι, λεμόνι ή χυμό από άλλα εσπεριδοειδή και μπαχαρικά και θα δείτε πόσο θα απογειωθεί γευστικά η σαλάτα σας.

Ανθυγιεινά σνακ με κενές θερμίδες
Αντί να ενδώσετε σε πατατάκια, γαριδάκια, κριτσίνια, προτιμήστε τα σπιτικά ποπ κορν που θα φτιάξετε μόνοι σας χωρίς βούτυρο.

Γλυκά με πολλή ζάχαρη
Αντί για ένα κομμάτι σοκολάτας, στο οποίο δύσκολα θα αρκεστείτε ακόμα κι αν πρόκειται για μαύρη σοκολάτα, προτιμήστε απλώς μια μπάρα δημητριακών χωρίς ζάχαρη που δεν θα ξεπερνάει τις εκατό θερμίδες.

 

ΠΗΓΗ: www.y-o.gr