Πραγματοποιήθηκε, η Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΚΕ.Π.ΚΑ., για το 2015, εγκρίθηκαν, ομόφωνα. Στη Γενική μας Συνέλευση χαιρέτισαν-παρέστησαν, ο Μεσολαβητής Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτρης Παυλάκης, ο κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, Πρόεδρος και ο κ Ευάγγελος Βαλασίδης, Αναπληρωτής Ταμίας του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων Αυτοκινήτων Ν. Θεσσαλονίκης.
Πιστεύουμε ότι ο απολογισμός μας είναι πλούσιος. Οι παρακάτω αριθμοί αποδεικνύουν την καθημερινή παρουσία της οργάνωσής μας, τη δράση μας και τους αγώνες μας, για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών:
Η σημαντικότερη προσφορά του ΚΕ.Π.ΚΑ., σε όλους τους καταναλωτές (όχι μόνο στα μέλη) είναι η παρέμβασή μας, για τη δημιουργία, συμπλήρωση, ή αλλαγή της νομοθεσίας, που προστατεύει τους καταναλωτές, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Αυτή η δράση μας, μας βοηθάει στο να πετυχαίνουμε σημαντικά αποτελέσματα, προς άμεσο όφελος των καταναλωτών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποια παραδείγματα:
2. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνδράμει τα μέλη του, στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων καταναλωτών. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας:
10. Το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, διενήργησε αυτοψία, σε διαμέρισμα, με πρόβλημα υγρασίας και απέστειλε σύσταση, στον ιδιοκτήτη, για την αποκατάσταση του προβλήματος.
11. Διορθώθηκαν τα στοιχεία των ιδιοκτητών, σε άδειες κυκλοφορίας δίκυκλων, τα οποία είχαν γραφτεί, λάθος, στο πιστοποιητικό ταξινόμησης.
12. Μεταφράστηκε, στα ελληνικά, φυλλάδιο οδηγιών χρήσης, που συνόδευε παιχνίδι.
13. Καταναλωτές αποζημιώθηκαν, με το 100% της αξίας των τιμολογίων επισκευής αυτοκινήτου, μετά από ατύχημα, ενώ οι ασφαλιστικές επέμεναν να μειώσουν τα ποσά, λόγω παλαιότητας.
14. Έγιναν αποδεκτά αιτήματα καταναλωτών, για ενεργοποίηση συνδέσεων που καθυστερούσαν αδικαιολόγητα, για διακοπή συμβολαίων, για ακύρωση ενεργοποίησης σύνδεσης, για αποκατάσταση βλαβών, για διόρθωση λογαριασμών, για επιστροφή χρημάτων από υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (πενταψήφια), για παροχή εξηγήσεων στους καταναλωτές και για εφαρμογή όρων συμβολαίων από παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
15. Ινστιτούτα αδυνατίσματος ακύρωσαν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, με καταναλωτές, μετά την παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ.
16. Εταιρείες αναγκάστηκαν, μετά την παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., να επιστρέψουν μεγάλα ποσά, στους καταναλωτές, λόγω ελαττωματικών προϊόντων.
17. Επεστράφησαν, σε καταναλωτές, ή διαγράφτηκαν, από τις Δ.Ο.Υ., ποσά, που αντιστοιχούσαν, στο «χαράτσι» της Χαλκιδικής, που καταργήθηκε, με τους αγώνες του ΚΕ.Π.ΚΑ.
18. Ναυτιλιακή εταιρεία διόρθωσε την πολιτική πώλησης εισιτηρίων, αποδεχόμενη και πληρωμές, με πιστωτικές κάρτες.
19. Ναυτιλιακή εταιρεία επέστρεψε το αντίτιμο ακυρωθέντων εισιτηρίων, του οποίου καθυστερούσε την πληρωμή.
20. Το ΙΚΑ δρομολόγησε την έκδοση σύνταξης, την οποία καθυστερούσε, επί τετραετία.
21. Διαγράφηκαν, από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. τέλη κυκλοφορίας, τα οποία, δεν έπρεπε να είχαν καταλογιστεί, επειδή το αυτοκίνητο ήταν αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
22. Η Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης Α.Ε. αντιλόγησε έξοδα επίδοσης εξωδικαστικής πρόσκλησης σε λογαριασμό μέλους του ΚΕ.Π.ΚΑ., η οποία δεν έπρεπε να έχει αποσταλεί, επειδή ο λογαριασμός του φυσικού αερίου είχε, ήδη, τακτοποιηθεί.
23. Επεστράφησαν προκαταβολές σε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ.
24. Αεροπορικές εταιρίες αποζημίωσαν επιβάτες, για ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, καταστροφή και απώλεια αποσκευών.
Τέλος, στα χρηματικά ποσά, που κέρδισαν τα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., ως αποζημιώσεις, με τη μεσολάβησή μας, πρέπει να προσθέτουμε κάθε χρόνο και περίπου 3.000.000 ευρώ, που αφορούν το «χαράτσι» της Χαλκιδικής, για πάνω από 55.000 οικογένειες – κατόχους β’ κατοικίας, στο Νομό Χαλκιδικής, το οποίο καταργήθηκε, από 1/1/2008, έπειτα από αγώνες χρόνων του ΚΕ.Π.ΚΑ.
Η δύναμη του ΚΕ.Π.ΚΑ. βασίζεται στον εθελοντισμό, στη διαφάνεια, στη δημοκρατική νομιμοποίηση, στην ανεξαρτησία και στην αποτελεσματικότητα.
Σύνθημά μας:
Γνωρίζω
Οργανώνομαι
Προστατεύομαι
Καλούμε όλους τους Έλληνες Καταναλωτές να γίνουν μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμη και τα θετικά αποτελέσματα.