Τετάρτη
24 Ιουλίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3230RSS FEED
ΕΡΓΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
09/02/2013
Με ιδιαίτερη επισημότητα και με την παρουσία αρκετών εκπροσώπων της πολιτικής και της τέχνης, φιλότεχνων και καλλιτεχνών εγκαινιάστηκε η 12η Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών που είναι αφιερωμένη στον Ολυμπιακό και την γενέτειρά του τον Πειραιά.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Μουσείο του Ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κ. Ευάγγελου Μ. Μαρινάκη και πραγματοποιείτε με την υποστήριξη του Δήμου ΠΕΙΡΑΙΑ, της UNESCO Πειραιά και Νήσων και της ΠΟΛΥΜΟΡΦΗΣ.

Την έκθεση παρουσίασε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο , Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Ν. Μπαρμπής.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης και ο Δήμαρχος του Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος.

Για τις εικαστικές δημιουργίες των καλλιτεχνών ο Ιστορικός Τέχνης κ. Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει πως «προσεγγίζουν αισθητικά και ευπρόσδεκτα μια ατμοσφαιρικότητα άποψης που τονίζει με παλμικότητα και ποικίλη κινητικότητα την ιδιαίτερη αγάπη των εμπνευσμένων δημιουργών για την θρυλική Ελληνική ομάδα τον Ολυμπιακό.

Μια ομάδα θριάμβων και επιτυχών αναμετρήσεων που δοξάζει την Ελλάδα ασταμάτητα και διαχρονικά σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Η τεχνική της έντεχνης γραφής τους προσδίδει με στόχο και σκοπό στον κοινό αλλά και τον μυημένο θεατή μια εντυπωσιακή χροιά αντανακλάσεων συναισθημάτων, μνήμης, συνείδησης και θαυμασμού».

Για την έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 κυκλοφορεί ειδικό λεύκωμα με φωτογραφικό υλικό από τις δημιουργίες των συμμετασχόντων.