Παρασκευή
21 Σεπτεμβρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2923RSS FEED
Πώς να φροντίσω σωστά το δέρμα του μωρού μου;
12/10/2017

Το μπάνιο αποτελεί την πιο σημαντική κίνηση φροντίδας του παιδικού δέρματος. Απαραίτητη είναι η επιλογή σωστών προϊόντων, αλλά και κάποιες απλές κινήσεις:

* Προτιμάτε το μπάνιο σε χλιαρό νερό (35oC) για 10-15 λεπτά, χωρίς τη χρήση σφουγγαριού, απαραιτήτως 1 έως το πολύ 2 φορές τη μέρα. Το ζεστό νερό προκαλεί υπεραιμία και επιδεινώνει τυχόν δερματίτιδες.

* Χρησιμοποιήστε ειδικό καθαριστικό με pH 5.5 χωρίς σαπούνι, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος του παιδιού. Ξεπλένετε με άφθονο νερό, ώστε να εξαλείψετε κάθε ίχνος του προϊόντος.

* Προσθέστε στο νερό ειδικό λάδι μπάνιου ή αλείψτε το αραιωμένο με νερό στο σώμα του παιδιού αμέσως μετά το μπάνιο, χωρίς να το ξεπλύνετε.

* Σκουπίστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα, με ταμποναριστές κινήσεις -χωρίς να τρίβετε το δέρμα του μωρού.

* Εφαρμόστε το κατάλληλο ενυδατικό, μαλακτικό γαλάκτωμα σε βρεγμένο, νωπό δέρμα και αφήστε το για 3 λεπτά να απορροφηθεί. Ακόμη κι αν το δέρμα του μωρού δεν εμφανίζει σημάδια ξηρότητας, η καθημερινή ενυδάτωση είναι απαραίτητη, καθώς το νερό «επιτίθεται» στον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και την αφυδατώνει.

* Χρησιμοποιείτε βαμβακερά ρούχα. Τα μάλλινα, τα νάιλον, τα συνθετικά ερεθίζουν το δέρμα του μωρού.

* Πλένετε ξεχωριστά τα ρούχα του μωρού σας στο πλυντήριο, χωρίς να προσθέτετε μαλακτικό στο τέλος της πλύσης.

Τι να προσέξετε κατά την αγορά των παιδικών καλλυντικών

* Επιλέξτε με ιδιαίτερη προσοχή τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε για το μωρό σας. Πρέπει να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του, να είναι υποαλλεργικά και να εγγυώνται μέγιστη ασφάλεια για το παιδί.

* Επιλέξτε αφρόλουτρο που να περιέχει ενυδατικούς παράγοντες (π.χ. αμυγδαλέλαιο).

* Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα βρεφικά προϊόντα περιποίησης δεν πρέπει να περιέχουν χρώμα και άρωμα, γιατί μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στο παιδί.

* Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα και αποφύγετε εκείνα που έχουν πάρα πολλά συστατικά ή συστατικά που αρχίζουν από cloro-, bromo-, godio-.

* Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, ειδικά τους πρώτους μήνες είναι καλό να αποφύγετε τα βιολογικά προϊόντα περιποίησης. Παρόλο που είναι ελεύθερα συντηρητικών, αρωμάτων και άλλων χημικών ουσιών, περιέχουν πολλά φυσικά συστατικά, που είναι δυνάμει αλλεργιογόνα.

* Μετά την ηλικία των 6 μηνών (νωρίτερα το μωρό δεν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο), επιλέξτε ένα κατάλληλο για την ηλικία του αντηλιακό, με φυσικά φίλτρα και δείκτη προστασίας 30.

 

http://www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=44000:pos-na-frontiso-sosta-to-derma-tou-paidioy-mou&catid=404:eimai-mama&Itemid=239