Σαββατοκύριακo
30-31  Μαίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3541RSS FEED
ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΦ. Γεννηματά: Στόχος να πάρουμε τη χώρα πίσω
19/03/2018

Πρώτος στόχος μας είναι «να πάρουμε τη χώρα μας πίσω» δηλώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα.

Όπως επισημαίνει η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στο «Έθνος» προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής είναι «να βελτιώσουμε την ζωή των Ελλήνων με ασφάλεια, πρόοδο, αξιοπρέπεια, δικαιώματα». «Ιδρύσαμε το Κίνημα Αλλαγής για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες θα το πετύχουμε» δηλώνει.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ενότητα μεταξύ των δυνάμεων που συνθέτουν τον νέο φορέα απαντά ότι «για την ίδρυση του Κινήματος αλλαγής , συναντήθηκαν και συμπορεύονται κόμματα με διαφορετική πορεία, συμβατές αλλά όχι ταυτόσημες ιδεολογικές αφετηρίες και αυτό δημιουργεί την ευθύνη και την υποχρέωση σε όλους για γόνιμη σύνθεση των υπαρκτών διαφορών». «Ξεπερνάμε καθημερινά τις δυσκολίες. Δεν είναι απλό αλλά τα καταφέρνουμε» σημειώνει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την εκτίμησή της ότι «ο χρόνος τελειώνει» για την κυβέρνηση. «Σε ό,τι και να τζογάρει θα χάσει. Καθημερινά γίνεται φανερό πως βρίσκονται πλέον σε αποδρομή» παρατηρεί, ενώ σε ερώτηση για την απουσία του Αλ. Τσίπρα από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζει: «Είναι προφανές ότι στο Συνέδριο μας δεν θα αισθανόταν άνετα ούτε ως …παρατηρητής . Εμείς πάντως τον καλέσαμε. Προτίμησε να κάνει αντισυγκέντρωση με αποστάτες του ΠΑΣΟΚ. Πανικός;».

Σε ό,το αφορά «το 'ολιστικό' σχέδιο της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο» η κ. Γεννηματά εκφράζει την άποψη πως «δεν είναι παρά ένα νέο 'ολιστικό' παραμύθι». «Μας έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό με ευθύνη τους» δηλώνει προσθέτοντας πως «μόνο μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση με ολοκληρωμένο πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών, την ελάφρυνση του χρέους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».