Δευτέρα
23 Απριλίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2773RSS FEED
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ"Η Βρετανία δε θα καταβάλει ούτε πένα παραπάνω από ό,τι απαιτείται"
15/07/2017

Τη βεβαιότητά του ότι η Βρετανία δε θα καταβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε μια πένα παραπάνω από ό,τι απαιτείται στο πλαίσιο της συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, εξέφρασε ο υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit Στιβ Μπέικερ.

"Γνωρίζουμε ότι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις και ελέγχουμε τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, αλλά δεν θα πληρώσουμε ούτε πένα παραπάνω από ό,τι χρειάζεται", δήλωσε στο δίκτυο Sky News.

Ωστόσο, ο Μπέικερ αρνήθηκε να αναφέρει το ποσό το οποίο θα κληθεί η Βρετανία να καταβάλει.

Στο μεταξύ, το Repeal Bill παρουσιάζει η βρετανική κυβέρνηση.

Πρόκειται για τον οδικό χάρτη μετατροπής της κοινοτικής νομοθεσίας σε εθνική, στο πλαίσιο του Brexit.

Η Τερέζα Μέι έχει ζητήσει συνεργασία από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, όμως όλα δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί μπορούν να ελπίζουν μόνο στις ψήφους του DUP.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του ηγέτη των Φιλελεύθερων, Τιμ Φάρον: «Αν το Άρθρο 50 για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου ήταν δύσκολο, αυτό θα είναι κόλαση» είπε προς την κυβέρνηση.

Ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος για συνεργασία, αλλά προς την κατεύθυνση της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Αλλά και οι Εργατικοί δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη διάθεση να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Μάλιστα το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν εκφράζει φόβους για «υπερεξουσίες» των υπουργών της κυβέρνησης στη διαδικασία μετάβασης από την κοινοτική στην εθνική νομοθεσία.

Η σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Η μάχη στη Βουλή των Κοινοτήτων θα δοθεί το φθινόπωρο, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η νομοθεσία πρέπει να είναι στη θέση της όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης