Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5058RSS FEED
Προσοχή!... Το κόλπο είναι στημένο και προμελετημένο!
Γράφει ο
Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εσάς ακούσατε και είδατε τον Ευρωπαίο επίτροπο κ. Μοσχοβισί ο οποίος φάνηκε ολοκάθαρα ότι ήρθε με αποστολή να συνδράμει τον υπάκουο και χρήσιμο για αυτούς τοπικό Τοποτηρητή τους κ. Τσίπρα. 

Μας είπε λοιπόν ότι βγαίνουμε δήθεν από τα μνημόνια αλλά δεν μας ... εξήγησε γιατί θα συνεχίσουν να είναι εν ισχύ όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα που μας επέβαλαν την προηγούμενη οχταετία δηλ. τον ΕΝΦΙΑ, την υπερφορολόγηση, τις αυξήσεις του ΦΠΑ, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων ενώ την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο θα την "βρωμίσουν" λιγουλάκι το 2019 και το 2020 με τις περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Προσωπικά προβληματίστηκα σοβαρά με αυτό που είπε ότι πιθανόν να συζητήσουνε το ερχόμενο φθινόπωρο το θέμα της περικοπής των συντάξεων το 2019.

Έτσι λοιπόν θεωρώ πολύ πιθανόν όλα αυτά να είναι στημένα και προσχεδιασμένα εδώ και καιρό μαζί με τον κ. Τσίπρα προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά στις επικείμενες εκλογές.

Για αυτό προβάλουν με υπέρμετρο δημοσιογραφικό "θόρυβο" τις επικείμενες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου για να τρομοκρατήσουν τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς και να τους κάνουν σε περίπτωση αναίρεσης ή αναστολής των μέτρων να "χρωστούν χάρη" στον Αλέξη και στην παρέα του!!!

Αυτό εξάλλου είναι το γνωστό πανάθλιο κόλπο που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων δηλ. να μας εξαγγέλλουν επίτηδες 10 επώδυνα μέτρα και στο τέλος να εφαρμόζουν τα 5 που πραγματικά ήθελαν από την αρχή να περάσουν και εμείς να αισθανόμαστε απέναντι τους ευτυχείς και ευγνώμονες!

Είναι βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι θεωρούν τον κ. Τσίπρα ως τον καλύτερο τους Κοτσαμπάση μιας και τους παρέδωσε με το υπερταμείο την διαχείριση της περιουσίας της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια, ενώ υπογράφει ότι του  στέλνουνε και μάλιστα ... αμετάφραστο!

Επίσης οι Γερμαναράδες και συγκεκριμένα η Μέρκελ θεωρεί τον Πρωθυπουργό μας ως τον χρήσιμο ηλίθιο του Ευρωπαϊκού νότου ο οποίος θα μετατρέψει την χώρα μας σκουπιδοτενεκέ των λάθροεισβολέων της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Παράλληλα με τις δήθεν διευθετήσεις και τις "φαρδιές υπογραφές" του με τους κ(α)λογείτονες μας θα εξυπηρετήσει τους μακροχρόνια γεωπολιτικούς σχεδιασμούς τους.

Το σχέδιο είναι καλά στημένο και προμελετημένο και δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το τι πραγματικά συμβαίνει.

Με αυτά που λέει δεν μας πείθει και το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι ότι θα είναι μια απλή συνέχεια των άλλων που μάλιστα θα εφαρμόσει με ευλάβεια (ως συνέχεια του κράτους) τα υπογεγραμμένα και τις επώδυνες για εμάς δεσμεύσεις των Αριστερών Κατσαπλιάδων!

Υποσημείωση

Φίλες/οι δυστυχώς για όλους μας η μόνη αλήθεια που έχουμε ακούσει από τον κ. Τσίπρα είναι αυτή που είπε τελευταία (σε κάποιο  τηλεοπτικό μέσον του εξωτερικού) δηλ. "Ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει" ... και εγώ συμπληρώνω ... Αδίστακτος και ... Παμπόνηρος!