Παρασκευή
10 Ιουλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3582RSS FEED
Με παρατηρητή τον Λ. ΠαπαδήμοΣτο κυνήγι του σταυρού με την εκταμίευση της πρώτης δόσης
Η πρώτη δόση του δεύτερου δανείου εκταμιεύτηκε, το μπάλωμα άρχισε – με την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν – και όλοι θεωρούν τώρα ότι μπορούν να ριχτούν στο κυνήγι του σταυρού σε κομματικό και προσωπικό επίπεδο.

Με τις εκλογές προ των πυλών και την ανάγκη για προσωπική διάσωση να επικρατεί της ανάγκης για διάσωση της πατρίδας.

Στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου – και η εντυπωσιακή, όπως είπε, συμμετοχή – αποτέλεσε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης της παράταξης.

Μιλώντας για «ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και νίκη», ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως «σε πείσμα των προγνώσεων μπορούμε με σοβαρό τρόπο να μιλάμε για νίκη, μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρωτιά».

Αν και παραδέχθηκε πως χάθηκε το «τεκμήριο της αθωότητας», έσπευσε να επιτεθεί στη Ν.Δ. και στον πρόεδρό της, εκδηλώνοντας τη δυσφορία του για το αίτημα του Α. Σαμαρά για αυτοδυναμία.

Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος ότι ο πολίτης «ξέρει ανάμεσα σε τι προτάσεις έχει να διαλέξει», ενώ χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις άλλες εκδοχές της αριστεράς, που, όπως είπε, δεν προτείνουν «συγκροτημένη, εφαρμόσιμη λύση».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την στήριξή του στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, επισημαίνοντας ότι η περίοδος από σήμερα μέχρι τις εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς όπως εξήγησε, «τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί».

Είχε προηγηθεί το… σάλπισμα από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο, που έφθασε στο σημείο να πει πως τώρα είναι «η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης για την παράταξη».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής χαρακτήρισε «πρόωρη» και «άκαιρη» τη συζήτηση για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο Πρωθυπουργός μετεκλογικά, αναφέροντας σε συνέντευξή του στον Real Fm, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος «δεν θέλει να γίνει μέρος του προεκλογικού σκηνικού».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε μια συγκεκριμένη ευθύνη, «την οποία έφερε εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και ότι «αυτό, προφανώς, είναι μία παρακαταθήκη για κυβερνήσεις συνεργασίας, η οποία πιθανόν να χρειαστεί και στο μέλλον».

Στα άλλα μικρότερα στρατόπεδα, εκδηλώθηκαν χθες και νέες μετακινήσεις πληθυσμών.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη και ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ανεξάρτητοι, διαγραμμένοι από τη Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσαν χθες την προσχώρησή τους στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ ο Πέτρος Μαντούβαλος προσχώρησε στο ΛΑΟΣ.