Σαββατοκύριακo
1-2  Οκτωβρίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4395RSS FEED
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΠαίζουν γερά το χαρτί της ενέργειας
03/06/2013
Εγκαινιάστηκε στο νέο λιμάνι της Λεμεσού η μονάδα παραγωγής λάσπης για τις ανάγκες της επιβεβαιωτικής γεώτρησης.

Η μονάδα της εταιρείας EDT Oil, που εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο, θα παράγει λάσπη η οποία θα μεταφέρεται με πλοία τροφοδοσίας για τις ανάγκες της επιβεβαιωτικής γεώτρησης από την εταιρεία Noble Energy, στο τεμάχιο 12 (Αφροδίτη) της κυπριακής ΑΟΖ.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι η EDT για τριάντα χρόνια δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα της λιμενικής και γενικά της θαλάσσιας βιομηχανίας, έχει επενδύσει συνολικά 31 εκ. ευρώ στο λιμάνι Λεμεσού και έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση της εταιρείας Noble Energy Inc.

Ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν ληφθεί πρόνοιες με στόχο την ελαχιστοποίηση των εργατικών ατυχημάτων από τη λειτουργία της μονάδας και ανέφερε πως οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία της θεωρούνται ασήμαντες και δεν αναμένεται ότι θα υπάρξει επιβάρυνση της δημόσιας υγείας.

Τα ενεργειακά θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει σήμερα στο Παρίσι και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάνης Κασουλίδης, ο οποίος επισκέπτεται τη γαλλική πρωτεύουσα για να προετοιμάσει την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στις 12 Ιουνίου.

Ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς, με τον οποίο θα συζητήσει το Κυπριακό, την κρίση στην Ευρωζώνη, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου, καθώς και θέματα ενέργειας.