Τετάρτη
8 Δεκεμβρίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4098RSS FEED
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «EUROCHILD» - «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ»Τα δικαιώματα του παιδιού στην ευρωπαϊκή ελληνική προεδρία
18/10/2013

Το Πανευρωπαϊκό Forum «Eurochild» που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 13η Σεπτεμβρίου 2013 επισκέφθηκε την Αθήνα.

Με βάση τη μεγάλη εμπειρία και τις δράσεις του, σε συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη διοργανώθηκαν στα γραφεία του Συνηγόρου διάφορες συναντήσεις με εκπροσώπους των Υπουργείων Εξωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Επίσης με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μέλη του στην Ελλάδα, και με άλλες ΜΚΟ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις, ήταν η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, η καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας και η υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η κ. Ντόρα Κασιμέρη, Πρόεδρος της «ηλιαχτίδα», ως Τακτικό Μέλος του «Eurochild» εδώ και εφτά χρόνια, συμμετείχε σε όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες συναντήσεις απ’ όπου απεκόμισε σημαντικές εμπειρίες οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στο να αναβαθμιστεί το έργο του Συλλόγου σχετικά με το Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού.

Την επόμενη μέρα, στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, η Πρόεδρος του «Eurochild» Maria Herczog, η Γενική Γραμματέας Jana Hainsworth με μερικά ακόμη μέλη του Συμβουλίου επισκέφθηκαν του χώρους του Κέντρου Φιλοξενίας Παιδιού «ηλιαχτίδα».

Μέλη του Συμβουλίου της «ηλιαχτίδα» με το Συμβούλιο του «Eurochild».