Σαββατοκύριακo
20-21  Απριλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4962RSS FEED
Έβαλαν στο στόχαστρο τον Ν. Μάρτη
Με τον πρώην υπουργό Μακεδονίας – Θράκης (πρώην κι’ αυτό) και το γνωστό διεθνώς βιβλίο του «Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας» ασχολείται το τεύχος Φεβρουαρίου του σκοπιανού περιοδικού «Μακεδονίτσα».

Σε ένα τρισέλιδο αφιέρωμα επιχειρούν να «απαντήσουν» σε έναν κατ’ εξοχήν γνώστη του θέματος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μάρτης μιλά για Έλληνες κατοίκους στην Μακεδονία και αγνοεί τους «Μακεδόνες».

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ αμφισβητεί τις ιστορικές πηγές, τους αρχαιολογικούς χώρους, τις αναφορές της Παλαιάς Διαθήκης στους Μακεδόνες, αλλά και την πολιτιστική παρουσία του ελληνισμού σε Σκόπια, Σερβία και Βουλγαρία.

Το περιοδικό αποστέλλεται στα μέλη της σκοπιανής ομογένειας σε όλον τον κόσμο και φυσικά δεν γίνεται πουθενά αναφορά στο πλήθος των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων στον χώρο του αρχαίου θεάτρου της Ηράκλειας στο Μοναστήρι (Μπίτολα) ή για το αντίγραφο του Αισχίνη, που εδώ και μια δεκαετία το έχουν κρύψει σε απομονωμένη και «απαγορευμένη» αίθουσα, μαζί με αρχαία ελληνικά νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να αποφευχθεί ο «κίνδυνος» να αντικρίσει κάποιος τουρίστας κατάματα την αλήθεια.

Μπροστά σε μια τέτοια ελληνική επιγραφή στάθηκε ο αείμνηστος Γιάννης Βούλτεψης το 1968, στην Ηράκλεια και ακολούθησε διάρρηξη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στα Σκόπια, όπου του έσπασαν την κλειδαριά της βαλίτσας προκειμένου να την παραβιάσουν!

Σε εκπομπή του κρατικού P/Σ των Σκοπίων που εκπέμπει σε καθημερινή βάση και στο πρόγραμμα «Μπιλιάνα», που μεταδίδεται και στην ελληνική γλώσσα, έχει αναφερθεί πως οι μεγαλύτεροι εχθροί του «Μακεδονικού έθνους» είναι ο Ν. Μάρτης, ο Νίκος Μέρτζος και ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης !


Και ενώ  επιχειρούν ασύστολα την παραχάραξη της ιστορίας μας γραπτώς και από... αέρος, στη Φλώρινα κάποιοι ισχυροί έχουν επιβάλει εμπάργκο στα μέσα ενημέρωσης - και  μάλιστα τα κρατικά -  που δεν τολμούν να μιλήσουν για το Σκοπιανό !

Είναι οι ίδιοι που κάθε Τρίτη και Παρασκευή οδεύουν στις λαϊκές του Μοναστηρίου για να  ψωνίσουν και όχι μόνο, μια και φέρνουν μεγάλες ποσότητες διαλύοντας την εσωτερική αγορά. Κυριολεκτικά ΜΠΑΧΑΛΟ ! Και οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι ...πέρα βρέχει ! 

Επιτέλους ας σκεφθεί κάποιος ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ας πάρει κάποια μέτρα για να αντιμετωπίζουμε  τους «γείτονες» όπως τουλάχιστον αυτοί εμάς!

Οι Ακρίτες μας είναι απογοητευμένοι  και περιμένουν δυναμική πολιτική από την πολιτεία τουλάχιστον στα εθνικά μας δίκαια .