Πέμπτη
26 Μαΐου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4267RSS FEED
Πρώτα λύση για το όνομα
11/11/2010
Πόρτα βλέπει η ΠΓΔΜ από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω μη επίλυσης του ζητήματος του ονόματος. Η έλλειψη προόδου, όπως σημείωσε ο επίτροπος Φούλε, δεν επέτρεψε τη σύσταση Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
 
Ο κ. Φούλε επανήλθε, μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν για την ΠΓΔΜ, αυτή τη φορά με άρθρο του, προκειμένου να υπογραμμίσει τον κομβικό ρόλο που παίζει αυτή η εκκρεμότητα στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων.

«Αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα και η επίλυση του ζητήματος αυτού θα διευκολύνει, σε μεγάλο βαθμό, την πορεία της χώρας σας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει σε άρθρο του στη σκοπιανή εφημερίδα «Ντνέβνικ».

Ο κ. Φούλε, στο ίδιο άρθρο, επισημαίνει ότι είναι καιρός, οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ και οι απευθείας επαφές μεταξύ των πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Ν. Γκρούεφσκι να οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Τώρα, που η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δύο μέρη έχει αποκατασταθεί εκ νέου, πιστεύω ότι είναι καιρός να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες για τη διευθέτηση των ζητημάτων διαφωνίας. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα σας θα μπορέσει να συγκεντρώσει όλη της την ενέργεια προς το ευρωπαϊκό της μέλλον», καταλήγει.