Τετάρτη
24 Απριλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4966RSS FEED
ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LTFN ΤΟΥ ΑΠΘ15o NANOTEXNOLOGY 2018
26/06/2018

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το πολύ-γεγονός Διεθνών Επιστημονικών, Τεχνολογικών και Επιχειρηματικών Εκδηλώσεων στις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική “NANOTEXNOLOGY 2018”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 30 Ιουνίου έως το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στο  ξενοδοχείο «Porto Palace Conference Center», στη Θεσσαλονίκη.

Το NANOTEXNOLOGY 2018 διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δικτύου Έρευνας και Καινοτομίας ΝΑΝΟΝΕΤ, που αριθμεί 570 μέλη-οργανισμούς από όλο τον κόσμο, του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών HOPE-A, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) και άλλων διεθνών τεχνολογικών φορέων και πανεπιστημίων.

 

Το NANOTEXNOLOGY 2018 φέρνει κοντά περισσότερους από 1.000 διακεκριμένους επιστήμονες, ερευνητές, εκπροσώπους της βιομηχανίας, εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής και την πολιτική ηγεσία από 65 χώρες για να δημιουργήσουν ερευνητικές και επιχειρηματικές συνεργασίες, να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αιχμής και να ενισχύσουν την καινοτομία στα πεδία των Νανοτεχνολογιών και των Νανοεπιστημών.

 

Το NANOTEXNOLOGY 2018 περιλαμβάνει τα ακόλουθα συνέδρια:

 

  • International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies (NN18)

 

Το διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο NN18 αποτελεί την ετήσια συνάντηση των επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ειδικεύονται και ενδιαφέρονται για τα  νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που προκύπτουν από την περιοχή των Ν&Ν και καλύπτουν τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία, τις μεταφορές, την ασφάλεια, την εκπαίδευση κ.ά. 

 

  • International Symposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE18)

 

Το ISFOE18 είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς στην επιστήμη και την τεχνολογία των εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών. Ο σκοπός του ISFOE είναι να φέρει κοντά επιστήμονες και μηχανικούς που  ασχολούνται με την έρευνα, την ανάπτυξη  και την κατασκευή εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών με εφαρμογές στην ενέργεια, τον φωτισμό κ.α. και να αναδείξει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

 

 

  • International Workshop on 3D Printing, 3D Bioprinting, Digital and Additive Manufacturing (I3D18) ΓιαπρώτηφοράολοκληρωμένοΕργαστήριοσετρειςδιαστάσεις!

 

Καθώς ο κόσμος των τριών διαστάσεων (3D) διαρκώς εξελίσσεται , τα ηλεκτρονικά συστήματα αναδεικνύονται σε βασικό παράγοντα στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Λειτουργικά στοιχεία όπως αισθητήρες, βιοαισθητήρες και διακόπτες ενσωματώνονται σε προϊόντα 3Dεκτύπωσης, δημιουργώντας προοπτικές για συναρπαστικές νέες αγορές, εφαρμογές και ευκαιρίες. Η τρισδιάστατη εκτύπωση περιλαμβάνει επίσης διαφορετικές διαδικασίες παραγωγής. Οι μέθοδοι είναι προσθετικές και τα υλικά τοποθετούνται με ακρίβεια μόνο εκεί που απαιτούνται σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομούνται πόροι και υλικά και να μειώνεται το κόστος μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον.  

 

To I3D18 παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και βιοεκτύπωσης, καθώς και της ψηφιακής και προσθετικής παραγωγής, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιστήμονες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο διεθνώς, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό μέρος για τη διάχυση γνώσης και την εξέλιξη της παραγωγής με τη χρήση των πιο σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων.

"To I3D18 πραγματοποιείται 2 με 6 Ιουλίου 2018 κατά τη διάρκεια του πολυγεγονότος NANOTEXNOLOGY 2018 και παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και Βιοεκτύπωσης, καθώς και της Ψηφιακής & Προσθετικής Παραγωγής, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιστήμονες και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας το ιδανικό μέρος για τη διάχυση γνώσης και την εξέλιξη της παραγωγής με τη χρήση των πιο σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων. Το I3D18 Workshop επικεντρώνεται στις πρωτοποριακές εξελίξεις στον τομέα της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης (3D Printing), της Τρισδιάστατης Βιο-εκτύπωσης (3D BioPrinting) και της Ψηφιακής & Προσθετικής Παραγωγής, με εφαρμογές στις Εύκαμπτες Οργανικές & Εκτυπωμένες Ηλεκτρονικές Διατάξεις, την Υγεία, στα Wearables, στην Αυτοκινητοβιομηχανία κ.α., και για τη σύνθεση νέων νανοϋλικών για προηγμένες αρχιτεκτονικές διατάξεων/συσκευών.

 

 

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: 1) 3D Printing, 2) 3D Printing, Materials, Functionalities and Architectures 3) 2D to 3D Printing (inkjet, screen, gravure, etc.), 4) 3D Bioprinting (Structure, size, mechanical properties, etc.)

5) Cell Printing Technologies (Ink-jet, Hydrogel, Laser assisted, etc) and Cell Survival issues, 6) Bioinks, 7) Additive Manufacturing, 8) Roll-to-roll printing processes, 9) Ultra Fast Pulsed Laser processing in materials and OEs (OLED, OPV, OTFTs, RFID), batteries, sensors, healthcare, smart textiles, etc), 10) Ultra Fast Pulsed Laser nanoprocessing (metallic films, nanoparticles, nanowires, CNT, graphene, quantum dots, etc), 11) Ultra Fast Pulsed Lasers in photonics & electronics (packaging, optical interconnects, waveguides in stretchable materials, light management layers), 12) Ultra Fast Pulsed Laser tools integration (R2R, large area scanning, registration, diagnostics, hybrid laser, printing), 13) Laser two photon polymerization and Laser sintering, 14) Digital Manufacturing and Nanomanufacturing, 15) Processes, Manufacturing & Applications, 16) Gas Transport Processes (OVPD, PVPD, CVD), 17) Vacuum Processes (Evaporation, sputtering, etc.), 18) Pilot Lines for Manufacturing of Organic Electronics, Healthcare, Bioprinting, 19) In-Line Metrology for Characterization and Process Control, 20) Thin Film Metrology and Optimization of Processes"

 

 

  • International Summer Schools on «Nanosciences & Nanotechnologies, Organic Electronics & Nanomedicine» (ISSON18)

 

Το ISSON18 στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ερευνητών, αποφοίτων Πανεπιστημίων και στελεχών ερευνητικών και παραγωγικών φορέων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Νανοϊατρικής.

 

  • International Exhibition on Nanotechnologies, Organic Electronics & Nanomedicine «NANOTEXNOLOGY EXPO 2018»

 

Η  Διεθνής Έκθεση «ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY EXPO 2018» προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης με την τεχνολογία και τη βιομηχανία της Νανοτεχνολογίας, με τη συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, της Νανοϊατρικής, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους. Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με όλο το φάσμα των τεχνολογιών αιχμής που βασίζονται στις Νανοτεχνολογίες, καθώς και με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προκύπτουν από την αξιοποίησή τους.

 

Κατά τη διάρκεια του ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2018 πραγματοποιούνται Business Forum και Matchmaking Event (B2B), όπως και διάφορα Special Workshops, όπως τα:

 

 • EU Projects on Nanotechnologies and Advanced Materials, for OPVs and Perovskites

• HOPE-A (Hellenic Organic and Printed Electronics Association) – IAPE (Innovation Alliance of Printed Electronics of China) Joint Workshop on Organic Electronics

 • New Business Development & Commercialization Workshop

• Workshop on Computational Modeling of Materials & Devices

 

 

Περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα: http://www.nanotexnology.com/ 

 

 

Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ

 

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ από την ίδρυση του το 1991 αποτελεί Διεθνές Κέντρο Αριστείας και κατευθύνει την Παγκόσμια Έρευνα και Τεχνολογία στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών.

Το Εργαστήριο  Νανοτεχνολογίας LTFN συντονίζει τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα στα πλαίσια του HORIZON2020 “SmartLine” και “Cornet”. Το SmartLine στοχεύει στην ανάπτυξη του Εργοστασίου του Μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη, με την παραγωγή Οργανικών Ηλεκτρονικών διατάξεων μέσω ευφυών κατασκευαστικών διαδικασιών με μηδενικά ελαττώματα, και το Cornet θα βελτιστοποιήσει την παραγωγή Οργανικών Ηλεκτρονικών διατάξεων δημιουργώντας μια Βάση Δεδομένων με αξιόπιστα Πρότυπα και ένα Ανοικτό Περιβάλλον Καινοτομίας για τη γρήγορη απορρόφηση των αποτελεσμάτων από την παγκόσμια Βιομηχανία.