Τετάρτη
22 Μαΐου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3167RSS FEED
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΕλίζα Βόζεμπεργκ: Ο "HOPEgenesis" μεταξύ των νικητών για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη
15/06/2018

Μεταξύ των 50 νικητών στην Ε.Ε. για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018 ανακηρύχθηκε από την αρμόδια επιτροπή επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «HOPEgenesis», που ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ύστερα από πρόταση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. 


Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, βραβεύονται δράσεις που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός «HOPEgenesis» ιδρύθηκε το 2015 και έχει σκοπό να συμβάλλει μέσω των δράσεων του στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που μαστίζει την Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών και φροντίζει να τους εξασφαλίσει ιατρική βοήθεια και κάλυψη οικονομικών αναγκών από τη στιγμή που συλλαμβάνουν έως τη στιγμή που γεννούν. Ειδικότερα, τους παρέχει δωρεάν ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλύπτει όλα τα έξοδα προγεννητικού ελέγχου και τοκετού και στηρίζει κάθε έγκυο με δωρεάν ψυχό-κοινωνική υποστήριξη.

Η κυρία Βόζεμπεργκ δήλωσε ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και σημείωσε ότι τα στατιστικά στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο βασικός λόγος που πολλές ελληνικές οικογένειες δεν προβαίνουν στην απόκτηση τέκνου είναι τα υψηλά κόστη, τόσο κατά τη διαδικασία κύησης και τοκετού όσο και κατά την ανατροφή των παιδιών.

Η επίσημη τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 9 Οκτωβρίου 2018.