Τετάρτη
24 Ιουλίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3230RSS FEED
ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΠΟΕΣΥ: Το νέο ΔΣ στην ΔΕΘ
15/09/2018

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, τα μέτρα στήριξης για τον Τύπο και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που αποτελούν τον άμεσο στόχο των δημοσιογραφικών Ενώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο, συζητήθηκαν στην πρώτη κοινή σύσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ με τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των Ταμείων, μετά από πρόσκληση της ΕΣΗΕΜ-Θ με την ευκαιρία των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Εκ μέρους της ΠΟΕΣΥ παραβρέθηκαν η Πρόεδρος, Έλενα Ριζεάκου (ΕΣΗΕΑ), ο Α’ Αντιπρόεδρος, Τάσος Φωκιανίδης (ΕΣΗΕΜ-Θ), ο Β’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κυρούσης (ΕΣΗΕΠΗΝ), η Γενική Γραμματέας, Μιμή Τουφεξή (ΕΣΗΕΑ), ο Οργανωτικός Γραμματέας, Νίκος Συνοδινός (ΕΣΗΕΑ), η Ταμίας, Νέλλη Σπηλιοπούλου (ΕΣΠΗΤ), και ο Γιάννης Σιούλας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε), Έφορος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, αναλυτικά επίσης, σε βάθος και πολλά άλλα σημαντικά θέματα, όπως π.χ. αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων, που απασχολεί και το δημοσιογραφικό κλάδο μαζί με πολλούς άλλους.

Επίσκεψη ΔΕΠΘΕ (TV100 – FM100)
Σημαντική ήταν η επαφή με τον Πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ, Λ. Ζαχαριάδη, και τους συναδέλφους Φ. Στάγκο (Γενικός Διευθυντής) και Β. Κοντογουλίδη (Διευθυντής FM100 και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ) που είχαν η Πρόεδρος, Ε. Ριζεάκου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Τ. Φωκιανίδης  και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Ν. Καρράς, κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα σχετικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις πληροφόρησης της Θεσσαλονίκης.

ΕΡΤ 3
Το παρόν και το μέλλον του τρίτου τηλεοπτικού καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης συζητήθηκαν από την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ και τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ και αθλητικό συντάκτη της ΕΡΤ 3, Γ. Βοϊτσίδη, από τη μια πλευρά, και με το Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3, Α. Κάντερ-Μπαξ και τους Κ. Αθανασιάδη (Διευθυντή Ενημέρωσης) και Α. Μάρκου (Διευθυντή Ειδήσεων) από την άλλη.

Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Επίσκεψη στα γραφεία και στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο χώρο της ΔΕΘ και στο «Πρακτορείο 104,9 FM» πραγματοποίησαν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, όπου συναντήθηκαν με τους συναδέλφους Μ. Ψύλο, Πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Διευθύντρια του γραφείου Β. Ελλάδας, Σοφία Παπαδοπούλου, την αρχισυντάκτρια Αλεξάνδρα Γούτα και τον Διευθυντή Κ. Παπαδάκη, ενώ το πρωί της Κυριακής μαζί με τη γενική Γραμματέα, Μ. Τουφεξή, παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Πρακτορείου με θέμα «Ελληνοαμερικανική δημοσιογραφική συνεργασία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων». Στα δύο πάνελ των συζητήσεων συμμετείχαν γνωστοί έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι.

Εφημερίδα «Μακεδονία»
Την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του πρώτου φύλλου της επανέκδοσης της κυριακάτικης εφημερίδας «Μακεδονία», αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ με την Πρόεδρο, Ε. Ριζεάκου, τον Αντιπρόεδρο, Τ. Φωκιανίδη, και τον Έφορο, Γ. Σιούλα, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Ν. Καρρά, επισκέφθηκαν τα γραφεία της για να ευχηθούν «καλοτάξιδη» και καλή δύναμη στους εργαζόμενους, μέσω του Διευθυντή, Μ. Αλεξανδρίδη, της Διευθύντριας σύνταξης, Χ. Χαλεπλίδου, αλλά και συναδέλφων που εργάζονταν εκείνη την ώρα.

Στα περίπτερα των ΜΜΕ
Δεν μπορούσαν να λείψουν οι επισκέψεις της αντιπροσωπείας της ΠΟΕΣΥ στα περίπτερα των ΜΜΕ στο χώρο της ΔΕΘ, στη διάρκεια των οποίων Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος συνάντησαν και συνομίλησαν με συναδέλφους από τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην Έκθεση και κάλυπταν με ρεπορτάζ τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις.