Δευτέρα
10 Δεκεμβρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3004RSS FEED
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣΕτοιμάζονται τα market test για τη ΔΕΗ
07/12/2017

Η διαγωνιστική διαδικασία πώλησης των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ πλησιάζει.

Πιο συγκεκριμένα οι όμιλοι Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Elpedison, σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθούν τις εξελίξεις και αναμένουν τους όρους του διαγωνισμού, ωστόσο ακόμη και να συμμετάσχουν στο market test δε σημαίνει ότι θα διεκδικήσουν τις μονάδες, όπως σημειώνουν στελέχη τους.

Σχεδόν σίγουρος για τη συμμετοχή εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία των ομίλου Κοπελούζου και της κινεζικής εταιρία Shenhua.

Ο κινεζικός ενεργειακός κολοσσός έχει και τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την διεκδίκηση λιγνιτικών μονάδων. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο εταιρίες φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις δύο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ξεκινήσει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης επί των όρων που θα ανακοινώσει για τον επικείμενο διαγωνισμό. Σε αυτό το στάδιο, οι επενδυτές και άλλοι συμμετέχοντες στην αγορά θα υποβάλλουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, ώστε να καταλήξουν στους τελικούς όρους της διαδικασίας.


ΠΗΓΗ: https://emea.gr/