Παρασκευή
22 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2833RSS FEED
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Citygirl
04/10/2010
Μπορεί να είμαστε ακόμα μακριά από την εξεταστική περίοδο, αλλά το διάβασμα δε χρειάζεται να ξεκινά το… βράδυ πριν δώσεις το μάθημα! Λίγη προετοιμασία μέσα στις βδομάδες που προηγούνται δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, δεν είναι δύσκολη, και προπαντός δε χρειάζεται άγχος! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουν να οργανώσεις αποδοτικά το χρόνο σου!
  • Διάλεξε ένα χώρο μελέτης μακριά από πράγματα που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή. Αν ξέρεις ότι στο σπίτι σου δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις συγκεντρωμένος για αρκετή ώρα, δοκίμασε να πας στο μελετητήριο της σχολής σου.
  • Διάβασμα με φίλους: Κάποιους τους βοηθά πολύ, για άλλους είναι η απόλυτη καταστροφή. Μόνο εσύ ξέρεις τι σου ταιριάζει, οπότε… δοκιμάζεις και αποφασίζεις!
  • Γράψε σε ένα χαρτί τι πρέπει να κάνεις, και μετά χρησιμοποίησε τη λίστα αυτή ως βάση για να φτιάξεις το πρόγραμμά σου.
  • Φτιάξε το πρόγραμμα μελέτης της ημέρας (ή, αν σε βολεύει καλύτερα, της εβδομάδας). Δε χρειάζεται να είναι αναλυτικό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο –τέτοια προγράμματα σπανίως δουλεύουν, άλλωστε!- απλά πρέπει να θέσεις κάποιους στόχους, γιατί σίγουρα αν πας ν’ αντιμετωπίσεις όλη την ύλη μαζεμένη, θα σου φανεί βουνό! Μπορείς, για παράδειγμα, να θέσεις ως στόχο να τελειώσεις κάποιο κεφάλαιο ή να λύσεις κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις, αφήνοντας τα υπόλοιπα για αργότερα.
  • Μην ξεχνάς να κάνεις διάλειμμα! Θυμήσου, χρόνος υπάρχει και το στρες κάνει κακό!
  • Μη μένεις νηστικός! Ένα σνακ ενώ μελετάς και τρία πλήρη γεύματα είναι ο, τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου.
  • Σκέψου τι θα κάνεις αφ’ ότου τελειώσεις. Θα βγεις με φίλους; Θα μείνεις μέσα να δεις ταινία; Βάλε στο πρόγραμμα και τη διασκέδασή σου. Μετά από τόσο διάβασμα, το αξίζεις!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης