Δευτέρα
23 Απριλίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2773RSS FEED
ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝΤιμή στους αγωνιστές κατά του φασισμού και του ναζισμού
22/10/2012
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Αίγυπτο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, η επέτειος της Μάχης του Ελ Αλαμέιν.

Στην τελετή και το τρισάγιο προέστη ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, ενώ ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «καλύτερες μέρες για την Ελλάδα», καθώς «με την δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας, θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν, και πρέπει να το πούμε αυτό, υποφέρει τόσο πολύ».

Ο κ. Παπούλιας μίλησε για μια «μεγάλη ημέρα, μία μέρα συγκίνησης για τα παιδιά της Ελλάδας που πολέμησαν έξω από την Ελλάδα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».

«Ξεκινήσαμε από τα βουνά της Αλβανίας, πολεμήσαμε στο Ρούπελ και στα οχυρά της Μακεδονίας, αντισταθήκαμε στα Τέμπη μαζί με τους Συμμάχους και περάσαμε στην μεγάλη Μάχη της Κρήτης και στην συνέχεια στην ηρωική καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού κατά την διάρκεια 1941-1944. Το ότι η μικρή Ελλάδα δίνει νεκρούς για την ελευθερία και για την αντιμετώπιση κάθε βαρβαρισμού και φασισμού, είναι ένα μήνυμα παγκόσμιο. Λίγες είναι οι χώρες εκείνες που έτυχε να αγωνιστούν αυτόν τον αγώνα τον καλό», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το «παρών» στους εορτασμούς έδωσαν, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Η ιστορική επέτειος εορτάστηκε παρουσία εκπροσώπων της Αιγύπτου, της Κύπρου, του Καναδά και της Μ. Βρετανίας.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης