Σαββατοκύριακo
30-31  Μαίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3541RSS FEED
ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΛΟΠΥ) ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SEAFOOD EXPO GLOBAL
15/05/2019

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ήταν παρούσα με το περίπτερο “FishfromGreece”, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη διεθνή έκθεση SEAFOODEXPO GLOBAL, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο των ιχθυηρών και θαλασσινών παγκοσμίως, που διεξήχθη 7-9 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Στο Ελληνικό περίπτερο οι επισκέπτες -αγοραστές, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου, δημοσιογράφοι, από όλον τον κόσμο- είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και τα προϊόντα των εταιριών-μελών της που συμμετείχαν φέτος στην έκθεση, καθώς και να απολαύσουν φρέσκο ελληνικό ψάρι, παραγωγής των εταιριών-μελών, σε πρωτότυπες συνταγές που δημιούργησε, ειδικά για το κοινό αυτό, ο διακεκριμένος σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος και οι συνεργάτες του.

Το περίπτερο “Fish from Greece”τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Αργύρης Μακρής, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε., Μαρίνα Πέτρου, Προϊσταμένη της Γεν. Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αναστάσιος Παπαθωμάς, Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, Ειρήνη Κωνσταντινίδου, εκπρόσωπος του Αντιπροσωπευτικού Γραφείου Βρυξελλών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε) και Βαρβάρα Λαλιώτου, εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της για την ενίσχυση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην παγκόσμια αγορά, μέσω της εξωστρέφειας και με διεθνή προσανατολισμό, η ΕΛΟΠΥ σχεδίασε το 2018, και έκτοτε αναπτύσσει και εφαρμόζει με συνέπεια, το συλλογικό σήμα “Fish from Greece” (στα ελληνικά, “Ελληνικό Ψάρι”), την ενιαία εθνική ταυτότητα που χαρακτηρίζει τα προϊόντα που παράγουν τα 21 μέλη της, με την οποία παρουσιάστηκε και στη SEAFOOD EXPO στις Βρυξέλλες.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Υ∆ΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΛΟΠΥ)

Υποστηρίζοντας ενεργά την αειφόρο ανάπτυξη των Μελών της, η ΅η κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται σή΅ερα από 21 Μέλη, με ΅ονάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αντιπροσωπεύοντας περίπου 80% της

 

ελληνικής υδατοκαλλιέργειας, η ΕΛΟΠΥ αυτοχρη΅ατοδοτείται ΅έσω απλού ΅ηχανισ΅ού εισφορών και προσφορών των Μελών της, στα οποία παρέχει πολλαπλά οφέλη όσον αφορά στη συνεργασία, την υποστήριξη, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την πρόοδο, την επίλυση προβλη΅άτων, την επικοινωνία ΅ε τις αρχές και άλλα. Αποστολή της EΛΟΠΥ είναι η εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και η ανάδειξη των αξιοση΅είωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτή΅ατος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, που αναπτύσσονται ΅ε φροντίδα, ε΅πειρία και τεχνογνωσία στα ιχθυοτροφεία των Μελών, στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, σύ΅φωνα ΅ε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΑΡΙ

Η πιστοποιη΅ένη και κατοχυρω΅ένη ονο΅ασία “Ελληνικό Ψάρι”, είναι η ταυτότητα που χαρακτηρίζει όλα τα ελληνικά φρέσκα ψάρια που ΅εγαλώνουν ΅ε φροντίδα, ε΅πειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας , σύ΅φωνα ΅ε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Με εύκολο, διακριτικό, ευκολο΅νη΅όνευτο όνο΅α και υιοθετώντας τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του αστραφτερού λευκού, τα χρώ΅ατα της ελληνικής ση΅αίας και της ελληνικής θάλασσας, το “Ελληνικό Ψάρι” αποτελεί σφραγίδα ε΅πιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσ΅ο. Η σή΅ανση των προϊόντων υποστηρίζεται από ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης της ΕΛΟΠΥ.