Δευτέρα
17 Ιουνίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3193RSS FEED
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
11/10/2018

Έκτακτη βοήθεια ύψους 24,1 εκατ. ευρώ χορήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ), για τη στήριξη της Ελλάδας όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων.

Ο ΔΟΜ θα λάβει τη χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά - μετανάστες μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως σε προστατευτικό περιβάλλον και να λάβουν εκπαίδευση, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν. 

Με τη χρηματοδότηση, θα υποστηριχθεί ιδίως η φιλοξενία σε καταλύματα κατάλληλα για παιδιά, η ιατρική και ψυχολογική στήριξή τους, η διερμηνεία και η πολιτιστική διαμεσολάβηση, καθώς και η παροχή τροφίμων σε περίπου 1.200 ασυνόδευτους ανηλίκους στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.

Επίσης, θα διευκολυνθεί η επίσημη εκπαίδευση με την παροχή μεταφοράς και σχολικών ειδών.

Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα βοηθήσει μετανάστες εγγεγραμμένους σε προγράμματα υποβοηθούμενης οικειοθελούς επιστροφής και επανένταξης.

Στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), η Ελλάδα έχει λάβει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ύψους 482,2 εκατ. ευρώ, επιπλέον των 561 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη χορηγηθεί στο πλαίσιο των εν λόγω ταμείων για το ελληνικό εθνικό πρόγραμμα 2014-2020.